Obavijesti

Sport

Komentari 134

Split i Hajduk bez pobjednika u derbiju, zabili Maglica i Galović

Split i Hajduk bez pobjednika u derbiju, zabili Maglica i Galović
19

Splitski derbi na Parku mladeži nije ponudio atraktivan nogomet niti pobjednika, ali jest golove. Maglica je zabio za vodstvo 'bilih', a crvenima je bod donio Nino Galović

VIDEO

Znalo se da splitski nogometni prvoligaši nisu u osobito dobroj formi u zadnje vrijeme, ali utakmica na Parku mladeži mogla je ponuditi i kudikamo više od dva gola koja su gledatelji vidjeli u prvom poluvremenu. Bilo kako bilo, crveni i bijeli podijelili su bodove, u splitskom okršaju u sklopu devetog kola MAXtv Prve lige bilo je 1-1.

Bez Maloče, Milovića i Anđelkovića trener Hajduka Igor Tudor postavio je kombiniranu postavu u kojoj su šansu dobila i neka imena s klupe. No i takav, virozom desetkovani Hajduk bio je nešto aktivniji u početku utakmice. Pokušavali su Maglica, Sušić i Milić, nije išlo. Ali onda se u 27. minuti otvorila rupa u obrani domaćih koju su "bili" lijepo iskoristili.

Loptu je na lijevoj strani dobio Sandro Gotal i lijepo primijetio Maglicu na drugoj stativi kojemu s pet metara nije bilo teško pogoditi nebranjenu mrežu za 1-0. Unatoč tom golu, nije se Hajduk previše razmahao; bolje rečeno Split je i nakon primljenog gola bio jak u sredini terena, s dosta faula.

Nakon jednog takvog, ali u korist domaćih, pao je izjednačujući gol. Igrala se 40. minuta kada ubačaj u šesnaesterac Hajduka Kalinić nije uspio izbaciti, a nakon "flipera" lopta dolazi do Nine Galovića. Kapetan crvenih ne griješi u dobroj situaciji i vraća neizvjesnost u utakmicu.

U nastavku je tempo igre očekivano malo pao, što je urodilo i prilikama u korist crvenih. Split je već u 50. mogao preokrenuti iz slobodnog udarca Mate Bilića koji je Kalinić krajnjim naporom preusmjerio u prečku, a pucao je i Cikalleshi, albanski reprezentativac, poslije solo-akcije sredinom drugog poluvremena. Probali su s klupe gostiju dobiti na svježini s Nikolom Vlašićem koji se vratio na travnjake nakon višetjedne pauze, ušao je i Milevski, ali nikako Hajduk nije mogao zaprijetiti.

U samoj završnici Bagarić je mogao šokirati Tudorovu momčad kada je s 20-ak metara gađao suprotni kut, ali Kalinić je po tko zna koji put bio heroj svoje momčadi. Split je uzeo bod vjerojatno svjestan da je mogao i do tri, ali teško da će biti nezadovoljni.

Ovakvim rezultatom Hajduk je pao na četvrto mjesto s 11 bodova (bodom manje od Zagreba), a Split je sedmi sa svega dva boda manje od svog gradskog rivala.

MAXtv Prva liga, 9. kolo

  • Split - Hajduk 1-1 (Galović 40', Maglica 27')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići