Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Profesionalni DVD snimači za vaš dom

Za razliku od klasičnih videorekordera, skuplji DVD snimači nude znatno kvalitetnije videozapise te pregršt naprednih i korisnih funkcija

24sata
Foto: 24sata
0 komentara

DVD snimači su uređaji koji su “pokopali” klasične videorekordere. Za pohranu videozapisa koriste prenosive i jeftine DVD medije ili vlastitu memoriju, koja je zapravo tek najobičniji tvrdi disk kakav se ugrađuje u prijenosna računala. Oni su uglavnom tihi, pouzdani te se teško pregrijavaju, a njihovi kapaciteti se pretežno kreću od osnovnih 80 GB pa sve do izdašnih 250 GB, čime snimač postaje ujedno i arhiva svih vaših videozapisa. Kod odabira uređaja obratite pozornost na to da podržava što više formata zapisa (Divx, VCD, WMA, MP3... ), odnosno da vam omogućuje snimanje na što više različitih DVD medija (plus, minus, dvoslojni). Od naprednih funkcija poželjne su funkcije Chase Play, koja omogućuje gledanje emisije od početka dok se ista snima, Live TV Pause ili Time Slip funkcija, koje omogućavaju snimanje bez reklama, odnosno snimanje određenih programa u određeno vrijeme. Obratite pozornost i na što veći broj ulaza, odnosno izlaza (poželjan je USB i HDMI port), kao i na jamstvo koje nudi proizvođač. Uređaje koji se nude s garancijom manjom od 12 mjeseci ne preporučujemo. Snimači bez vlastite memorije cijenom počinju od 1000 kuna, dok je uređaj sa 80 GB tvrdim diskom moguće kupiti već po cijeni od 1400 kn.


PREDNOST SNIMAČA S TVRDIM DISKOM
Glavna prednost snimača s tvrdim diskom je što nudi mogućnost obrade videa prije snimanja na sam medij u vidu izbacivanja reklama iz snimljenog TV programa i često snimljenog viška od programiranog snimanja zbog kašnjenja ili nepridržavanja programa emitiranja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message