Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 10

Bez laži: Priznajte da se niste pripremili, šef cijeni iskrenost

Bez laži:  Priznajte da se niste pripremili, šef cijeni iskrenost
1

Ispričajte se šefu za pogrešku i on će cijeniti iskrenost, a ako se niste pripremili, uvijek je bolje priznati. Kasnite li s poslom, nazovite klijenta i zatražite duži rok

VIDEO

Najlakše je bolje se pripremiti, a ako nešto ne znate, ponudite se da istražite i naučite te će šef zaboraviti da iz prve niste znali.

Nemoguće je uvijek biti spreman na svaku situaciju u svakom trenutku, pa tako i na poslu. Dogodi li vam se da se za određenu situaciju niste pripremili, uvijek je bolje priznati da nešto ne znate nego se praviti da ste upućeni. Priznajte kako ste se “nažalost, samo površno stigli upoznati s problemom” i ponudite se da istražite “jer već sutra razgovarate s kolegom koji se time više godina bavio”. 

Time ste fokus prebacili na nešto drugo - učenje, pa će većina zaboraviti da u početku niste znali. Skrenite pozornost i na sve prednosti odgađanja, od bolje pripreme do manjih troškova. No tad uistinu odradite posao najbolje što znate kako biste i idući put imali pokriće ako vas šef uhvati nespremnog. Još jedna od djelotvornih taktika je mijenjanje teme. Nekad je to zato da istaknete svoje vještine, no pomaže i ako je čovjek neinformiran. Čak i ako bude očito da se izvlačite, ponudite li rješenja za druge probleme, vaš će propust pasti u drugi plan. 

Ispričaj se i objasni!

Ne možete utjecati na sve što vam se događa u životu. Ono što ste isplanirali ne bude uvijek baš tako, pa ako ste propustili rok ili važan sastanak, ispričajte se i obvezno istaknite razlog zbog kojeg niste stigli izvršiti poslovne obveze, a kolege i šefovi će pohvaliti iskrenost.

Očekivanja

Dobijete li zadatak da pripremite posao, a već znate da zadatak nećete moći obaviti, unaprijed objasnite šefu da imate druge obveze - tako će očekivanja biti manja. Ne čekajte zadnji trenutak!

Smireno

Reagirajte mirno ako ste nepripremljeni. No potrudite se da drugi put zablistate!

Kolegijalnost

Zaboravite li na važan sastanak, prije njega porazgovarajte s kolegama kako bi vam objasnili što je najvažnije. No neka vam to ne prijeđe u naviku. Shvatit će da ste površni!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Operacija od samo nekoliko minuta rješava problem od kojeg pate četiri milijarde ljudi
Jeste li među njima?

Operacija od samo nekoliko minuta rješava problem od kojeg pate četiri milijarde ljudi

Velik broj ljudi na svijetu ima probleme s vidom koji dovode do ovisnosti o različitim dioptrijskim pomagalima. Međutim, sve više njih danas odlučuje stati tom problemu na kraj i odlaze na lasersko skidanje dioptrije