Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Blagdanske uredske smicalice zbog kojih nećete dobiti otkaz

Blagdanske uredske smicalice zbog kojih nećete dobiti otkaz
1

Blagdanske smicalice nisu skupe - dovoljno je par rola folije ili blokova ljepljivih papirića kako bi atmosfera u uredu postala zabavnija. Potražite pomoć kolega

VIDEO

Nedužne smicalice i spačke na poslu najlakše razbijaju rutinu te otklanjaju misli od neimaštine i recesije. Dočekaju li šefa na sastanku za stolom plišane igračke umjesto stvarnih zaposlenika ili ured u kojem je svaki predmet brižno umotan u komad aluminijske folije sigurno će doprinjeti predblagdanskom veselju i izazvati salve smijeha. No prije bacanja u akciju važno je pomno procijeniti situaciju i ne dovesti se u opasnost od otkaza - ako šef nema smisla za humor bolje je ne poigravati se s njegovim živcima.

Za duhovite šefove bezazlene su smicalice kao stvorene. Oni mogu proširiti da će najvredniji zaposlenici ove godine dobiti vrijednu nagradu za dostignuća i vjernost tvrtki. Pozovite ga u ured i u kutiju od skupog sata ili mobitela spremite igračku ili fotografiju njegova omiljenog modela.

Što si u kavu stavila...

Jedna od spački koju možete izvesti je da snimite na DVD jedan od nastavaka izvlačenja lota i nagovorite kolegu da zajedno uplatite listić te označite izvučene brojeve. Na dan izvlačenja umjesto prave emisije pustite snimku i gledajte izraz koleginog lica dok na televiziji izvlače dobitne brojeve. 

Šalu ne primjenjujte na ljudima koji imaju slabo srce ili ako se pribojavate njihove reakcije. Za nešto blažu smicalicu trebati će vam kolegin mobitel. Ako ga ostavlja na kojekakvim mjestima u njegovom imeniku zamijenite kontakt šefa sa vlastitim brojem i pošaljite mu poruku da hitno mora otputovati iz grada, obaviti neki suludi zadatak ili pripremiti izlaganje. Spačku bez osobite pripreme možete izvesti tako da zamijenite li šećer za kavu solju. Nećete dobiti otkaz, ali ćete se dobro nasmijati!

Ukrašavanje automobila snijegom  

Trebati će vam pomoć kolega da biste ga dobro sakrili, ali nemojte to napraviti nadređenom jer, nakon što pomisli da mu je automobil ukraden, mogao bi podijeliti opomene pred otkaze. U toplijim krajevima umjesto snijegom iskoristite novine i oblijepite ga od krova do guma. Žrtva smicalice sigurno će znati cijeniti uložen trud u stvaranje “umjetničkog djela”. Ako netko od zaposlenika ne vozi automobil, ali nosi šešir ili kapu i ostavlja je na vješalici, kad stigne u ured, potrudite se pronaći jednak model, ali nekoliko brojeva manji. Dogovorite se s ostalim kolegama da mu od jutra zabrinuto govorite kako danas izgleda jako neobično i ispitujte ga je li mu se možda glava povećala. Na odlasku iz ureda posegnut će za šeširom i, ne uspije li ga staviti na glavu, izrazom lica izazvat će salve smijeha.

Zvao je gospodin Vuk...

Ostavite poruku kolegi da ga je zvao gospodin Leš ili gospodin Vuk i ostavite mu na stolu broj pogrebnog društva ili zoološkog vrta, te s kolegama promatrajte njegovu reakciju na telefonu.

Oprez! Bez jakih ljepila

Da bi se novine zalijepile, dovoljno ih je natrljati komadom snijega ili politi s malo vode, no nemojte upotrebljavati ljepilo jer biste mogli uništiti lak automobila.

Kad ikone na desktopu ne rade

Radite li u uredu za računalom, zbunit ćete kolegu tako da uslikate njegov desktop naredbom “print screen”. Ta se tipka kod većine tipkovnice nalazi u redu nakon f12. Kopiranu sliku spremite u “paint” naredbom “paste” (zalijepi) i spremite je kao fotografiju, koju zatim postavite kao pozadinu desktopa. Ikone s desktopa kopirajte u posebnu mapu i spremite je u “moje dokumente”. Kolega će se iznenaditi kako nijednu mapu ne može otvoriti i neće ni primijetiti da je riječ o fotografiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana