Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Čuvajte se instant prijatelja jer tako štitite poslovni identitet

Čuvajte se instant prijatelja jer tako štitite poslovni identitet
1

Pazi, zamka: Iako radni dani brže prolaze u društvu bliskih kolega, valja biti oprezan jer nisu sva prijateljstva s posla dobronamjerna i mogu vam naškoditi karijeri

VIDEO

Druženje s kolegom s posla može djelovati stimulirajuće, olakšati stresne situacije te povećati motivaciju i produktivnost. Oko 67 posto ispitanika izjavilo je kako, otkako u tvrtki imaju prijatelja, više uživaju u poslu te se osjećaju ugodnije na radnome mjestu, pokazalo je istraživanje provedeno u Americi. Njih 55 posto istaknulo je kako su zadovoljniji poslom koji rade te se više trude ostvariti sjajne rezultate. Ipak, prijateljstva sklopljena na poslu kriju mnoge zamke, a jedna od njih je gubitak profesionalnog identiteta, savjetuju psiholozi. Čuvajte se instantnih prijatelja i budite oprezni u otkrivanju detalja iz privatnog života. Prijateljstvo sa šefom može donijeti razočaranje ako očekujete da ćete zbog toga imati bolji tretman na poslu. A jedna od najpogubnijih zamki koje donosi prijateljstvo na poslu su i uredski tračevi. 

Ponašate li se kao trač-baba, indiskretni ste ili često povrijedite kolege svojom diskusijom, izgubit ćete povjerenje radnog tima. Ako se pritom na poslu isključivo družite s kolegom prijateljem, koji je vaš “saveznik u zločinu”, na kocku stavljate ugled, napredak, a možda i zaposlenje. 

Svi za jednog, jedan... 

 U poslovnom okruženju u kojem vlada prijateljska atmosfera zaposlenici su zadovoljniji, bolje rade te si pomažu i podupiru jedni druge.

Otkrivanje intime

Privatni telefonski razgovori, lista vama omiljenih izreka iz filmova, pa čak i boja potpisa u e-mailovima, mogu kolegama otkriti previše o vama.

Granice čuvaju poslovni identitet

Ne odredite li granice na poslu, prekršit ćete osnovno načelo - profesionalizam. Možda vam se čini da je dobro da kolege znaju za vaš blog ili da im povjerite svoje tajne iz divljih studentskih dana, no to može narušiti vaš profesionalni identitet.

Prijatelj na poslu ipak je samo kolega

Ona je vaša šefica, no ujedno i vaša prijateljica. Ma koliko bile bliske, ne zaboravite da vam je ona i dalje nadređena te ne očekujte povlašten tretman. Bez obzira na to što zajedno idete u šoping, vaša šefica očekuje da na radnome mjestu poštujete iste procedure i pravila kao i svi ostali u timu. 

Druženje može kočiti napredak

Vaša je kolegica divna kao prijateljica, no kao suradnica nije baš sjajna. Ako se bitno razlikujete u odnosu prema poslu, tada se može dogoditi da zbog prijateljstva uskraćujete sebi priliku da zasjate kao pojedinac te propuštate dobre poslovne prilike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera