Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

5 ideja za originalne poklone pod božićnim drvcem

5 ideja za originalne poklone pod božićnim drvcem
1

Ako ove godine doista nekoga želite razveseliti idealnim i originalnim poklonom za Božić, potrebno je samo malo mašte i novca. Donosimo vam nekoliko takvih ideja

VIDEO

Kako je Božić vrijeme darivanja, sigurno ćete i vi nekome nešto pokloniti. Kakav god poklon da jest, važnija je namjera osobe koja poklanja nego sama novčana vrijednost dara. Božić možete čestitati ukusnim kolačem, vlastitom rukotvorinom ili osmijehom. Ako je iskren, poklon je onda doista neprocjenjiv. 

Ako odlučite pokloniti nešto sasvim originalno i potpuno drugačije od darova koje inače poklanjate prijateljima ili članovima obitelji, takav dar može od vas iziskivati veće sume novca, ali može čak i biti besplatan. Donosimo vam 5 ideja poklona kojima ćete sigurno razveseliti osobe kojima ih poklonite.

Prvo izdanje omiljene knjige

Svatko od nas voli čitati određenu vrstu literature. Mnogi kažu kako je knjiga idealan poklon s kojim se nikada ne može pogriješiti. Stoga, ako ovoga Božića odlučite pokloniti knjigu nekome koga volite, probajte se unaprijed raspitati kakve knjige ta osoba voli čitati te preferira li određene autore. Poklon koji će je svakako obradovati jest staro izdanje njezine omiljene knjige pa se potrudite pronaći ono što starije, ako je moguće i prvo. 

Miris knjige koja je preživjela godine, desetljeća pa i stoljeća te priče ljudi kroz čije ruke je ona prošla donose jedan sasvim novi pogled na nju. Čiste i nove stranice knjige ne mogu zamijeniti svu povijest koje je početno izdanje knjige prošlo. Takav poklon će biti tim više bolji jer će se osoba kojoj ga poklonite osjećati posebno zbog mogućnosti jedinstvenog posjedovanja starog izdanje knjige. O godinama i broju izdanja pojedine knjige raspitajte se u obližnjim knjižarama te posebice u antikvarijatima koji obiluju mnoštvom starih sačuvanih knjiga.

Kućni ljubimac

Doista nema ljepšeg poklona od toga da nekome pružite pomoć i toplinu doma. Dok se u ovom zimskom periodu temperature spuštaju sve niže, važno je pomisliti na sve one koji si ne mogu priuštiti luksuz grijanja i ukusne hrane. Kućni ljubimci su također dio takve skupine, posebice lutalice. Mnoštvo udruga za zaštitu životinja drži udomljene ljubimce koji samo čekaju da ih netko odvede kući. 

Posebice je ova hladnoća pogubna za tek male životinje, štence, koji teško podnose niske temperature. Zamislite osmijeh vašeg djeteta, člana obitelji ili prijatelja kada iz umotanog poklona izađe ljubimac na četiri noge – takva sreća i veselje, ali i radost zbog učinjenog dobrog djela doista nemaju cijenu. Ako nemate puno novaca, a želite pokloniti psa, mačku ili druge željene kućne ljubimce, možete ih pronaći i u oglasniku Njuškalo te ih besplatno udomiti.

Masaža

Svrha masaže jest opustiti se i uravnotežiti tijelo te ga očistiti od stresa tako da s ovakvim izborom poklona zasigurno ne možete pogriješiti. Danas su sve brojniji wellness centri u kojima se nude razne vrste masaža, posebice one temeljene na starim i tradicionalnim tehnikama koje zagovaraju prirodan i zdrav način života. Naravno, ako mislite da odlično masirate, pripremite udoban ležaj, mirisna ulja te umirujuću glazbu kako biste iznenadili osobu kojoj takvu vrstu opuštanja želite darovati. Ako se ipak odlučite za masažu stručnjaka, možete uplatiti i pokloniti besplatan termin masaže ili više njih. 

Ako je osoba kojoj želite pokloniti masažu sramežljiva, savjetujemo da zajedno odete na prvu masažu. Idealan odabir kojim sigurno nećete pogriješiti jest terapija čokoladom. To je sve popularniji tretman u wellness centrima u Hrvatskoj, a zaslužan je za osjećaj sreće i zadovoljstva zbog mirisa čokolade koji potiče lučenje serotonina, prirodnog antidepresiva. A sreća je upravo onaj osjećaj koji želite izazvati darivanjem idealnog poklona. Više o terapiji čokoladom, ali i najpopularnijim opuštajućim masažama pročitajte na portalu Zdrava krava.

Samostalna izrada poklona

Samostalna izrada poklona je idealan odabir ukoliko ne želite potrošiti puno novaca, a želite puno darovati. Ako se odlučite na ovaj potez, važno je dobro poznavati osobu kojoj poklon želite izraditi. Potrebno je slušati što vam ta osoba govori o svojim željama te razmisliti je li to doista ono što će je iznenaditi i obradovati. Takva vrsta poklona ne mora uopće biti skupa ili izrađena od teško nabavljivog materijala. Primjerice, u svakoj trgovini koja nudi posuđe možete odabrati najjednostavniju jednobojnu šalicu za čaj te je pomoću vodootpornih markera ukrasite raznim ljubavnim porukama, omiljenim filmskim citatima ili duhovitim crtežima. 

Ako se znate služiti kompjuterskim programima poput PowerPoint-a, možete sasvim brzo i besplatno izraditi prezentaciju sa zajedničkim fotografijama osobe kojoj je želite darovati. Ovakav neobičan, a sasvim jednostavan poklon sigurno će je oduševiti. Postoji mnoštvo idealnih poklona koji možete sami izraditi, a sve što vam je za to potrebno su mašta i volja. Osoba kojoj ćete pokloniti takav dar puno će puno više cijeniti vašu pažnju i kreativnost od kupovine skupocjenog dara.

Putovanje

Ako nemate ograničeni budžet koji želite potrošiti kako biste razveselili neku osobu poklonom, putovanje je odličan izbor. Bez obzira odlučite li se za kratkotrajnu vožnju automobilom do obližnjeg većeg grada ili uplatite vožnju avionom do neke egzotične destinacije, putovanjem nećete pogriješiti. Također savjetujemo unaprijed se raspitati koje destinacije, koje gradove ili zemlje bi ta osoba željela posjetiti kako ne biste pogriješili s lokacijom. 

Ako možete priuštiti kupnju dvije karte ili više njih, svakako ih onda kupite jer rijetko tko voli putovati sam. Ako ne možete izdvojiti toliko budžeta, najjednostavnija večera u drugom gradu uz romantičnu božićnu rasvjetu dovoljna je da izmami osmijeh na licu vama drage osobe.

Ako je osoba kojoj želite pokloniti idealan dar ljubitelj interijera i dekorativnih predmeta za dom ili ured, portal Budi.in nudi nekoliko savjeta za takvu vrstu poklona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode