Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Hrvati zbog stresa na poslu sve više puše, piju i jedu slatko

Četvrtinu zaposleni najviše smetaju šefovi koji ih kontroliraju, petina njih misli da su im šefovi nesposobni, a pod stresom su najviše u Slavoniji te najmanje u Dalmaciji

Fotolia
Foto: Fotolia
1 komentara

Najčešći uzročnici stresa na radnom mjestu su neprihvaćanje tuđeg mišljenja, neuvažavanja ideja i nerealna očekivanja nadređenih, otkrilo je istraživanje o uredskom bijesu portala MojPosao. Četvrtinu zaposlenika pri tom smetaju nadređeni koji "prate njihov svaki korak", a petinu nesposobnost šefova. Velik izvor stresa su i kolege. Više od polovice (oko 52 posto) najviše živciraju zabušanti, nesposobni i glavni tračeri.

Oko 73 posto Hrvata ima problema sa snom zbog stresa na radnom mjestu, polovica njih je počela jesti više slatkiša, dok je 40 posto njih propušilo ili puši više u posljednjih godinu dana. Također, u zadnjih 12 mjeseci zaposlenici su na poslu više nego prije, a u većim tvrtkama je i veća razina stresa.  

Oko 42 posto ispitanika svjedočilo je verbalnim ispadima i izljevima bijesa na poslu. Polovica njih uspjela je iskontrolirati svoje emocije, a čak polovica je nazočila fizičkom obračunu.

Zbog stresa je u ovoj godini, oko 35 posto ispitanika slagalo da su bolesni kako ne bi došli na posao. Prema istraživanju, pod najvećim su stresom radnici u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, a najopušteniji u Zagrebu i Dalmaciji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message