Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Hrvati žele u poduzetnike, ali malo ih zna što im za to treba

Hrvati žele u poduzetnike, ali malo ih zna što im za to treba
1

Dobar poslovni plan, zvučno ime tvrtke i financijska pomoć prvi su koraci do uspjeha. Europski fondovi ili Hrvatska agencija za malo gospodarstvo mogu pomoći

VIDEO

Čak 78 posto ispitanih Hrvata razmišlja o pokretanju vlastitog posla, no samo 28 posto budućih poduzetnika zna što im je za to potrebno, pokazuje istraživanje koje je proveo MojPosao. Put od ideje do realizacije popločen je odlukama, a razrađen poslovni plan je ključan - osobito ako služi za dobivanje kredita koji se ne može lako dobiti. Osim kredita postoje i drugi načini financiranja. Europski fondovi ili Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG) neke su od mogućnosti.

- Bespovratni novac potpore odobrava se prije svega poduzetnicima s potencijalom rasta, novim poduzetnicima i poduzetnicima ciljnih skupina (žene, mladi, početnici, osobe s invaliditetom i slično), ali i institucijama čija je primarna ili posredna uloga razvoj poduzetništva (regionalne razvojne agencije, poduzetnički centri, tehnološki parkovi, komore, zadruge i slično) - objašnjava Saša Jurković, direktor portala Posao.hr, te upozorava kako je ključan i odabir imena tvrtke:

- O dozvoli za ime trgovačkog društva odlučuje Trgovački sud. Koja su imena slobodna, može se provjeriti na stranicama sudskog registra. Ako baš imate neko ime koje jako želite, a zauzeto je, možete pokušati registrirati tvrtku u drugom gradu.

Hitro.hr ublažava muke oko papirologije

Na www. hitro.hr mogu se prikupiti potrebne informacije, vidjeti primjeri uplatnica ili skeniranih obrazaca te obaviti većina potrebnih radnji za osnivanje trgovačkog društva i otvaranje obrta.

Obrtnik u posao ulaže cijelu imovinu tvrtke

Troškovi osnivanja obrta su niži (oko 1000 kuna), no rizik je veći nego pri otvaranju trgovačkog društva. Obrtnik jamči odgovornost cijelom imovinom, a tvrtka samo visinom temeljnoga kapitala.

“Siguran start” pomaže novootvorenim tvrtkama

Projekt “Siguran start” novoosnovanim tvrtkama i obrtima olakšava početak poslovanja. U sklopu projekta nude besplatno savjetovanje oko pronalaženja zaposlenika, izrade poslovnog plana i poslovanja.

Temeljni kapital tvrtke mora biti 20.000 kuna

Otvaranje trgovačkog društva stoji oko 25.000 kuna. U temeljni kapital tvrtke uplaćuje se 20.000 kuna, a ostatak odlazi bilježniku, Hrvatskoj gospodarskoj komori, banci itd.

Može li svatko biti poduzetnik saznajte na pametnakuna.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Operacija od samo nekoliko minuta rješava problem od kojeg pate četiri milijarde ljudi
Jeste li među njima?

Operacija od samo nekoliko minuta rješava problem od kojeg pate četiri milijarde ljudi

Velik broj ljudi na svijetu ima probleme s vidom koji dovode do ovisnosti o različitim dioptrijskim pomagalima. Međutim, sve više njih danas odlučuje stati tom problemu na kraj i odlaze na lasersko skidanje dioptrije