Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Hrvatska gospodarska komora - na usluzi gospodarstvenicima

Hrvatska gospodarska komora - na usluzi gospodarstvenicima
1

Hrvatska inovativnost odavno se probila u svijet a prepoznatljive hrvatske proizvode promivira Hrvatska gospodarska komora

VIDEO

Slavoljub Penkala izumio je penkalu, Faust Frančić padobran, a Nikola Tesla izmjeničnu struju - Hrvatska inovativnost odavno se probila u svijet. Naši znanstvenici i izumitelji proslavili su hrvatsko ime, a na tom tragu djelić priče o Hrvatskoj danas pričaju poznati hrvatski brendovi. Prepoznatljive hrvatske proizvode promivira Hrvatska gospodarska komora. 

Današnja HGK osnovana je 1991. Danas je na usluzi svim gospodarstvenicima u zemlji, a hrvatski proizvod promovira kroz mnoge akcije. 'Kupujmo hrvatsko' postala je tradicija i svako ljeto još od 1997. seli se iz grada u grad i najfinije hrvatske proizvode nudi po pristupačnim cijenama. Oko štandova je uvijek gungula jer je već svima jasno da smo kupnjom hrvatskih proizvoda svi na dobitku – dobijemo kvalitetu i čuvamo radna mjesta... Cilj akcija je da kupac rado i s povjerenjem kupuje proizvode i usluge označene znakovima “Hrvatska kvaliteta” (“Croatian Quality”) i “Izvorno hrvatsko” (“Croatian Creation”). 

Hrvatska kvaliteta

Znak “Hrvatska kvaliteta” kupcu je jamstvo da je riječ o proizvodima i uslugama koji jamačno predstavljaju sam vrh svjetske ponude u svojoj klasi. Proizvodi i usluge sa znakom “Izvorno hrvatsko” (“Croatian Creation”) imaju posebnu vrijednost. To proizlazi iz činjenice da je riječ o kvalitetnim proizvodima i uslugama koji uključuju značajke hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije ili invencije, dakle o proizvodima i uslugama s neponovljivim i jedinstvenim osobinama. Znak „Hrvatska kvaliteta“ do sada je dobilo 232 proizvoda, dok znak „Izvorno hrvatsko“ nosi 120 proizvoda.

Ova manifestacija započela je u sklopu Projekta vizualnog označavanja proizvoda, a do danas je poprimila razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem. Njezin najširi cilj je nacionalna homogenizacija strateških gospodarskih interesa zemlje i podizanje nacionalne svijesti o vlastitim vrijednostima. I čini se da je zadatak uspješno objavljen. Svake godine sve više gospodarstvenika želi sudjelovati u njoj, a prema nekim anketama, preko 96 posto građana čulo je za akciju, dok 92 posto podupire kupnju hrvatskih proizvoda. HGK najboljim među najboljima dodjeljuje oznake 'Izvorno hrvatsko' i 'Hrvatska kvaliteta'. Kad vidite proizvod s jednim od ova dva znaka, znajte da ste kupili najkvalitetnije.

Projekti

Na tom tragu je i akcija 'Be CROactive' koja promovira hrvatske znanstvenike, inovatore, umjetnike diljem svijeta. Hrvatska gospodarska komora želi pokazati da Hrvatska, osim što ima vrhunske sportaše i prekrasnu prirodu, stvara kvalitetne proizvode stvorene vlastitom inteligencijom i snalažljivošću. Akcijama se pridružuje projekt 'Vrijedne ruke'. Projekt promovira marljive ljude koji umijećem, znanjem i skromnošću proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode I sve ono po čemu nas znaju u svijetu.  Riječ je o malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu.

  • 'Drvo je prvo' je akcija započeta u listopadu 2007. Cilj je povećati upotrebu drva u Hrvatskoj. Nositelji su: Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva te Hrvatske šume. Koristi su višestruke. Drvo je obnovljiva sirovina, a na ovaj način jača se domaće tržište drvnih proizvoda, otvaraju nova radna mjesta, smanjuje emisija CO2.... (Jeste li znali da je hrvatski parket na drugom mjestu uvezenih parketa u Švicarsku?). Ciljevi projekta su: povećanje upotrebe drva i proizvoda od drva u Republici Hrvatskoj, podizanje percepcije vrijednosti drva kao materijala, promocija domaćih proizvođača u drvnoj industriji, jačanje tržišta drvnih proizvoda, racionalizacija korištenja energije, povećanje prodaje kao doprinos konkurentnosti industrije, te proširenje znanja o proizvodima od drva i održivom gospodarenju šumama.
  • Projekt „Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi“ iniciran je od strane Ministarstva poljoprivrede u uskoj suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, a u aktivnosti Projekta uključene su i Hrvatska obrtnička komora, Ministarstvo turizma, ribarske zadruge te niz stručnih i znanstvenih institucija i suradnika. Ciljevi projekta su stvaranje krovnog brenda koji će potrašačima ukazivati na prepoznatljivost, sigurnost i kvalitetu hrvatskog ribarstva te ukazivati na održivo gospodaranje prirodnim bogatstvima mora i kopnenih voda, bolje pozicioniranje hrvatskih ribara i proizvođača ribe, povećanje potrošnje hrvatskog ribarstva te podizanje svijesti potrošača o ribi kao zdravoj hrani jedinstvenih hranjivih vrijednosti i izgradnja kulture konzumacije proizvoda ribarstva.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta