Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Bolji posao ostaje nedostižan ukoliko se potraga zaustavi

Bolji posao ostaje nedostižan ukoliko se potraga zaustavi
1

Stalne žalopojke, izbjegavanje druženja s kolegama i partnerima te zabušavanje iz protesta okidači su negativizma pa se i sjajan posao može učiniti noćnom morom

VIDEO

Nikad nećemo prestati istraživati - misao je britanskoga pjesnika T. S. Eliota. U duhu te njegove krilatice, stručnjaci za karijere savjetuju da se nikad ne treba skrasiti, uvijek je potrebno biti u potrazi za nečim boljim i biti spreman na promjenu vlastite situacije ako vas čini nesretnima. Ta tri pravila jedini su način kako se izvući iz neproduktivnog i nemotivirajućeg posla. Uopće nije lako živjeti prema tim postulatima, ali vrijedno je potrage jer jedino takav stav mijenja život i karijeru nabolje. No dok tragate postoje načini kako da preodgojite sebe da vam se trenutni mučan posao ne pretvori u posao iz pakla. Prvo pravilo je - prestanite se žaliti. 

Činjenica je da povremeni razgovor s kolegama istomišljenicima može pomoći da se osjećate bolje, ali stalne žalopojke samo će vam odmoći i učiniti da se osjećate još gore, upozoravaju psiholozi. Tako samo hranite negativizam. Umjesto toga preusmjerite svoje lamentiranje na razgovore koji su više orijentirani na riješavanje problema. Možda potaknete neke promjene. Drugo pravilo govori kako nije mudro izbjegavati korporativna druženja. Biti odsutan s takvih okupljanja šalje sliku totalne nezainteresiranosti što vam neće nimalo pomoći u poslu.

Također propuštate izvrsnu priliku za čavrljanje s šefom kojemu možete rasvijetliti vaše skrivene talente, a druženje s kolegama koji su vam dragi može pomoći da stvorite nove poslovne kontakte.

Zabušavanje ne rješava problem

Da biste se poštedjeli stresa zbog rada na projektu kojeg ne volite, počeli ste zabušavati. Takva pasivno-agresivna pobuna može vam donijeti trenutno zadovoljstvo, ali vrlo brzo ćete navući bijes na sebe. Past ćete u nemilost šefova, a kolege će vam zamjerati jer moraju odrađivati posao umjesto vas.

U potrazi za boljim nema odustajanja

Može biti obeshrabrujuće raditi ubitačno dosadan posao koji vam nije struka, dok bezuspješno tragate za poslom koji volite i za koji ste kvalificirani. Ali ako odustanete od potrage za boljim poslom, on će za vas ostati nedostižan. Napravite pauzu, a zatim nastavite s potragom. Jednom će upaliti.

Šetnja šumom ili ples do zore tjeraju brige

Toliko želite pobjeći s trenutnog radnog mjesta da vas zaokupljaju samo misli o tome, a u slobodno vrijeme samo trčite za novim prilikama. Činite grešku u koracima jer da biste se osjećali dobro, potrebno je predahnuti i povremeno zaboraviti na poslovne brige. Otputujte na more, šetajte po obližnjoj šumi ili plešite do zore.

Bez trenutnog posla bili biste švorc

Sjetite se da koliko god ne volite trenutni posao, on vam je potreban. Bez njega ne biste mogli plaćati račune. Cijenite svoj rad u bilo kojem segmentu posla, nikad ne znate gdje vam te vještine mogu zatrebati. Gledajte na njega kao na prijelaznu životnu fazu koja je samo put do nečeg boljeg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode