Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 8

Jutarnji vapaji: 'Šefe, pas mi je pojeo cipele. Ne mogu doći...'

Jutarnji vapaji: 'Šefe, pas mi je pojeo cipele. Ne mogu doći...'
1

Tko im ne bi vjerovao: "Ozlijedili smo se tijekom seksa" i "Na nogu mi je pala limenka" samo su neke od isprika koje radnici koriste kako ne bi došli na posao

VIDEO

Svima se ponekad ne ide na posao. No dok neki nude klasične izgovore poput onih da su se razboljeli, “Haluciniram” ili “Pokvarila su mi se vrata pa sam zaglavljen u kući” samo su pokazatelj koliko su zaposlenici usavršili umijeće izmišljanja isprika.

Neke od bizarnijih isprika za nedolazak na posao su: “Konzerva graha pala mi je na nožni palac” ili “Pas mi se uplašio i ne mogu ga ostaviti samog”, pokazalo je nedavno istraživanje. Mnogi zaposlenici ne libe se kao razlog nedolaska na posao navesti majčinu smrt (drugi put!), da su završili na Hitnoj jer im se kvačica zaglavila za jezik, da su plivali prebrzo i udarili glavom o rub bazena, poskliznuli se na kovanicu ili da su se napili, zaspali negdje te sad nemaju pojma gdje su. Iako zaposlenici misle da su uspješno zavarali šefa, pokazalo se da šest od deset šefova ne vjeruje kad im radnici jave da su bolesni. 

Veća je šansa da će im povjerovati ako kažu da su “pokupili” virus, no bolna leđa ili vrat nisu dovoljno dobri izgovori za slobodan dan.

"Šefe, djevojka me ugrizla za..."

Česti su i izgovori poput: “Ozlijedio sam se tijekom seksa” ili “Moja nova djevojka ugrizla me za osjetljivo mjesto” pa do onih: “Nisam se uopće naspavao”, “Začepljen mi je nos”, “Palac mi se zaglavio u slavini” ili “Frizerka mi je upropastila kosu”.

"Ne mogu doći na posao jer mi je pas pojeo cipele"

Kako bi izbjegli posao, neki će izmisliti da im se ribica razboljela, hrčak umro, da im je pas pojeo cipele ili mačka skrila ključeve od auta. A nekima se pokvarila kočnica na autu pa su se zabili u rasvjetni stup ili su im pukle hlače na putu do posla.

"Opekao sam prst na tosteru"

Neki radnici pokušat će zavarati šefa izgovorom da su počeli rabiti novu otopinu za leće pa im oči stalno suze. Druge će u dolasku na posao “spriječiti” to što su opekli prst na tosteru ili ih boli prst bez razloga, a neke je baš taj dan ugrizao kukac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'