Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 4

Na putu prema gore: Najviše se uči od kolega i na greškama

Na putu prema gore: Najviše se uči od kolega i na greškama
1

Budite još bolji: Iako se čini kao vrhunac uspjeha, preudoban ured šalje poruku: "Opusti se, već si ionako uspješan", a to je prava zamka čak i za najbolje

VIDEO

Nemojte kolegama otkrivati velike ciljeve. Ne zbog toga što bi vam oni ukrali ideju nego zbog toga što time stvarate dojam da ste cilj već ostvarili i prestajete se truditi, tvrdi Daniel Coyle, autor bestselera New York Timesa “Mala knjiga talenata”. 

Proučavajući navike iznimno uspješnih ljudi, Coyle je otkrio kako pobijediti sve što čovjeka koči u napredovanju. Najbitnije je obratiti pozornost na pogreške. 

- Ljudi na pogrešku reagiraju na dva načina: ili je površno prihvate i ignoriraju ili počnu intenzivno analizirati. Samokritični će naučiti mnogo više nego površni. I udobnost u poslovnom prostoru može se obiti o glavu, kaže Coyle:

- Ako radite u raskošno uređenom prostoru, manje ćete se truditi. Prostor vam šalje poruku: ‘Opusti se, već si uspješan’, a to je zamka u koju upadaju i najbolji. U jednostavno uređenom prostoru bit ćete usredotočeni na posao. I neostvarivi ciljevi neprijatelji su uspjeha. 

- Napredak je dugotrajan proces pa si dajte vremena. Postavite manje, ali jasno definirane ciljeve te onda uložite svu energiju u planiranje i na kraju realizaciju - objašnjava Daniel Coyle.

Od svakog se nešto nauči 

Kolege su možda bolji u izvršavanju nekih zadataka od vas. Promatrajte što točno rade i učite od njih. Proučite i što rade oni na rukovodećim pozicijama, no nikako nemojte zaboraviti učiti i od onih koji su u poslovnoj hijerarhiji niže od vas.

Kvaliteta je itekako bitna

Postavljajte pitanja. Saznajte što se točno očekuje od vas. Ako to ne znate, nećete moći kvalitetno odraditi zadatak. Imate li previše posla, nećete se moći svemu jednako posvetiti. Kontrolirajte se kod javljanja za preuzimanje dodatnih zadataka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode