Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Nemoj me zaposliti, kažu neki znakovi na razgovoru

Nemoj me zaposliti, kažu neki znakovi na razgovoru
3

Neke nesvjesne pogreške prilikom traženja posla poslodavci vide kao nezainteresiranost za radno mjesto. Naučite kako ih izbjeći

VIDEO

U većini tvrtki zaposlenici nikad ne saznaju u čemu su loši jer im to nitko ne govori, kaže Tom Gimbel, predsjednik američke tvrtke LaSalle Network za “novačenje” zaposlenika. Ni na razgovoru za posao im nitko neće reći da se nisu dobro predstavili, dodaje Gimbel, pa ljudima često nije jasno zašto ne dobivaju posao. Ako ste i vi posljednjih mjeseci bili na više razgovora za posao, a nitko vas nije zvao, možda vas sputavaju nesvjesne pogreške. Za početak, provjerite životopis. Možda niste ostavili kontakt, e-mail ili kućnu adresu. Različiti poslodavci kontaktiraju s ljudima na različite načine, pa će tako neki trebati e-mail, a neki broj telefona. Ako vas ne mogu kontaktirati, ne mogu vas ni zaposliti. Upravo takve “sitnice” poslodavcima šalju poruku da vi zapravo ne želite posao. Dođete li nepripremljeni na intervju i pokažete da ne poznajete dobro tvrtku, nemate kopiju životopisa i ne postavljate pitanja, ostavit ćete dojam da niste dovoljno zainteresirani.

1. ZAŠTO TAKO DUGO NE RADI?
Dugo razdoblje nezaposlenosti između dva posla, od tri do šest mjeseci, koje ste naveli u životopisu ostavit će upitnik nad glavama poslodavaca na intervjuu. Zapitat će se zašto vas nitko tada nije zaposlio. Zato će vas vjerojatno pitati što ste tada radili pa pripremite odgovore na takva pitanja.

2. MANJAK CILJEVA I AMBICIJA
Pokažete li da nemate dugoročnih ciljeva, šefovima će to značiti da nemate ni kratkoročnih te da ne znate što želite od sebe.

3. PREPORUKE SU JAKO VAŽNE
U životopisu niste napisali preporuke. Poslodavac će pomisliti da vas nitko ne može preporučiti ili da niste s bivšim šefovima ostali u dobrim odnosima. Zato ih napišite pri svakoj prijavi za posao, osim u onima u kojima je naglašeno da nije potrebno. Ili napišite da ćete ih dostaviti na zahtjev.

4. TRAŽITE PUNO, A DAJETE MALO
Svi žele bonuse i slobodne dane, no pokažete li u startu da se niste spremni prilagoditi, teško ćete osvojiti poslodavce. Radije pokažite interes za rad, a bonusi će doći poslije.

5. DOSADAN ŽIVOTOPIS
Imate li za sve poslove isti životopis i za sve istu zamolbu, poslodavci će to uočiti. Kratko, birokratski i dosadno viđaju svaki dan. Osvojit ćete ih pokažete li znanje i zanimanje.

6. MOTIVIRANOST JE UVJERLJIVA
Ono što će zainteresirati svakog poslodavca su životopis i molba koji jasno poručuju da ste motivirani, željni znanja i da toj tvrtki možete dati mnogo. Raspitajte se o poslu i tvrtki, pokažite to znanje u molbi, a na intervjuu dokažite motiviranost.

7. RUŽNE RIJEČI O BIVŠEM POSLU ODBIJAJU
Govorite li loše o starom poslu, teško ćete dobiti novi jer će poslodavac misliti da biste i o njegovoj tvrtki mogli širiti priče. Radije recite da ste tamo dosegli “plafon” i da želite posao gdje možete više učiti i napredovati.

8. ISKRENOST POBJEĐUJE NA ISPITIVANJU
Na intervjuu poslodavci često postavljaju isto pitanje na više načina. Tako žele provjeriti vašu iskrenost i ozbiljnost te govorite li ono što oni žele čuti. Odgovarajte iskreno i uvjerite ih u svoje namjere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Eurosong obojan skandalima: Šokantna Irska, diskvalificirali Nizozemca, veliki prosvjedi...
UĆI ĆE U POVIJEST

Eurosong obojan skandalima: Šokantna Irska, diskvalificirali Nizozemca, veliki prosvjedi...

Nemo i pjesma 'The Code' odnijeli su Eurosong u Švicarsku, a Baby Lasagna završio je drugi! No, osim odličnih rezultata za Hrvatsku, ovaj ćemo Eurosong pamtiti i po brojnim skandalima...
Kućni broj ima značenje: Evo koje dobre stvari vam donosi
IZRAČUNAJTE GA

Kućni broj ima značenje: Evo koje dobre stvari vam donosi

Da biste otkrili svoj broj, trebate ga svesti na jednoznamenkasti, pa tako ako živite na broju 63, jednostavno zbrojite znamenke 6 i 3 te ćete dobiti konačan broj 9