Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Obrazovanje nije presudno za dobar sezonski posao

Obrazovanje nije presudno za dobar sezonski posao
1

Ako struka ne odgovara ponudi prekvalifikacija može povećati izglede za posao, a certifikat o stručnosti dobiva se doškolovanjem na učilištima

VIDEO

Za sezonske poslove najčešće se traži srednjoškolsko obrazovanje, a kriteriji za radno iskustvo nisu jako oštri. Za posao spasioca na plaži ili bazenu potrebna je SSS i uvjerenje o osposobljenosti na tečaju kojeg polažu zdravi kandidati, stariji od 18, a koji mogu isplivati 400 m za manje od 8 minuta te na dah preroniti 20 m u daljinu. Radnicima u kuhinji dovoljna je osnovna škola, a prodavačima karata najvažnija osobina je komunikativnost. Ako struka ne odgovara ponudi prekvalifikacija može povećati izglede za posao. Certifikat o stručnosti dobiva se doškolovanjem, a o istom se možete informirati i u HZZ-u.

ČUVANJE DJECE
Obitelji koje traže dadilje u Americi, Njemačkoj i Francuskoj zaposlenicima plaćaju troškove puta i školovanja. Osiguravaju im sobu, tjedni džeparac i liječničke troškove.

PRIPREMA
Nakon dobivanja posla, a nekoliko tjedana prije polaska, pripremite dokumente (radnu knjižicu, osobnu iskaznicu, domovnicu, sanitarnu knjižicu, poreznu karticu i odjavu sa zdravstvenog osiguranja) te zaštitnu odjeću i obuću. Sačuvajte prijevozne karte u slučaju da poslodavac plaća troškove.

PUTOVANJE U SAD
Studenti sreću mogu okušati u SAD -u. Prijaviti se mogu na internetskim stranicama za zapošljavanje, poput statravel.com ili ccusa.com.

KRUZERI
Plaća na kruzerima ovisi o stupnju znanja jezika i motiviranosti, pa je važno ostaviti dobar dojam na intervjuu. Viza se plaća o vlastitom trošku, a troškove putovanja do broda pokriva agencija za zapošljavanje.

SAVJETOVANJE
O mogućnosti sezonskog rada može se informirati kod savjetnika za zapošljavanje u područnim službama na hzz.hr gdje se nalaze kontakt telefoni. Prije početka rada važno je utanačiti uvjete, visinu plaće, prijavu i način rada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin