Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 11

Preživjeti otkaz: Naoružaj se optimizmom i nađi svoju strast

Preživjeti otkaz: Naoružaj se optimizmom i nađi svoju strast
1

Svako zlo za neko dobro: Vrijeme nakon otkaza iskoristite za psihički odmor, zdravstvene preglede, ali i promišljanje što doista želite raditi u budućnosti

VIDEO

Prvih mjesec dana nakon otkaza najčešće su ispunjeni strahom i tjeskobom, no u tom je razdoblju najvažnije dati si vremena za psihički oporavak od šoka, savjetuje A. de Bonvoisin u knjizi “Prvih 30 dana - Vodič za lakše prihvaćanje životnih promjena”.  

Iskoristite to vrijeme da se konačno odmorite, naspavate i riješite sve što niste stigli dok ste bili zaposleni. To znači da biste trebali obaviti sistematski pregled koji ste dugo odgađali te popraviti prehrambene navike. Samo tako ćete imati dovoljno energije za potragu za novim poslom. Također, koliko god to bilo teško, važno je imati pozitivan stav nakon gubitka posla.

- Pripisujem svoj uspjeh i svojem neuspjehu - rekla je J. K. Rowling, slavna književnica koja je dobila otkaz radeći kao tajnica. Uhvatili su je kako piše “Harryja”, kojem se potpuno posvetila upravo nakon otkaza. Baš poput spisateljice, otkaz pokušajte gledati kao novu priliku da pronađete posao koji ćete zaista voljeti. Osim toga, prestanite okrivljavati sebe ili druge za ono što se dogodilo, radije poradite na vještinama i znanjima koji će vam donijeti bolji posao.

Korak po korak do oporavka i novog posla 

Samopuzdanje je najvažnije

Vi ste mnogo hrabriji, pametniji i otporniji nego što mislite. Tek kad u to povjerujete, lakše ćete se pomiriti s trenutačnom situacijom. 

Klonite se pesimista koji vas vuku ‘dolje’

Okružite se pozitivnim ljudima, a ne onima koji su vječne žrtve i pesimisti. Oni samo ubijaju nadu.

Razmislite koje su vam životne strasti 

Vrijeme nakon otkaza iskoristite i za to da razmislite što biste doista željeli raditi u životu te napravite plan kako doći do cilja. 

Pokažite da ste upućeniji nego drugi

Prije nego što počnete pisati molbe za tvrtke koje vas najviše zanimaju, prvo ih dobro proučite pa taj svoj interes i iskažite u molbi za posao.

Važan je i ‘imidž’ na Facebooku

Profili na društvenim stranicama ne bi vam smjeli biti uteg pa dobro provjerite što ste na njima objavili. 

Svako je radno iskustvo dobro

Prvi posao koji vam se ponudi nakon otkaza možda neće biti najidealniji, ali ga prihvatite zato što je to stuba prema još boljem.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...