Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Prije poslovnog intervjua obavezno 'ušminkajte' blog

Prije poslovnog intervjua obavezno 'ušminkajte' blog
1

Virtualni svijet vodi stvarnom: iskoristite online socijalne kontakte da biste stvorili offline poslovna poznanstva, ali pripazite jer na internetu ništa nije zaštićeno

VIDEO

Pisati blog ili ne pisati blog, pitanje je sad, mogli bi ga postaviti svi oni koji se nadaju da će putem internetskih društvenih mreža pronaći posao ili se boje da bi ih budući poslodavac mogao špijunirati online. Opravdano se boje jer je čak 80 posto stručnjaka iz odjela za ljudske resurse, koji rade eliminacijske razgovore pri zapošljavanju, “surfalo” u potrazi za informacijama o kandidatu te ih iskoristilo za selekciju, pokazalo je američko istraživanje.

Na internetu nema privatnosti 

Ako ne želite da netko vidi vaš post, nemojte ga napisati ili to učinite anonimno. Iako nije točno da svi poslodavci na internetu traže podatke o kandidatima, taj trend raste, pa je mudro zaštititi virtualni imidž. Kako poslovnu sliku ne bi narušile privatne opaske, IT stručnjaci daju tri savjeta. U internetskom carstvu ništa nije privatno pa je prvo pravilo - “na blogu ili profilu ne pišite ništa što ne biste htjeli da potencijalni poslodavac vidi”. Sugeriraju da ne pišete pogrdne komentare i drske pošalice te da ne stavljate fotografije koje previše otkrivaju. Drugi je savjet o promišljenoj zaštiti profila i blokiranju ljudi koji mogu naštetiti vašem profesionalnom integritetu, a treći da pratite što se piše o vama.

Posao se traži i na društvenim mrežama

Društvene mreže mogu biti jako korisne u jačanju postojećih kontakata i širenju kruga poznanika, IT stručnjaci ističu mnogobrojne prednosti računalnog doba. Kao i u stvarnom životu, ne očekujte pomoć virtualnih prijatelja ako i vi niste spremni pomoći. To podrazumijeva dijeljenje kontakata i pravovremenih informacija koje mogu biti korisne drugima. 

Uz Twitter ili Facebook uvijek informirani

Društvena mreža Twitter odličan je “alat” za profesionalno napredovanje. Twitter i Facebook neka vam prije svega služe za održavanje kontakata s profesionalcima iz vaše struke, savjetuju HR stručnjaci. Tako ćete biti u tijeku s najnovijim informacijama i trendovima, a bit će vam dostupni i novi trikovi iz struke.

Klikni “like” i prvi saznaj tko traži nove radnike

Facebook se također smatra dobrim ‘pomoćnikom’ u traženju posla, tvrde IT stručnjaci. Portale MojPosao i Posao.hr možete pratiti putem Zuckerbergova izuma i tako u svakom trenutku biti informirani o potražnji na tržištu rada.

Profil na Linkedinu olakšava potragu

LinkedIn je najveća svjetska profesionalna mreža, pa je važno da vaš profil na njemu izgleda dobro i točno, savjetuju stručnjaci. Ta mreža uvelike olakšava onima koji tragaju za poslom, ali je važno da profil bude krcat ključnim stručnim terminima jer će ga poslodavci bolje uočiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode