Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Riskiranje ih od odmetnika dovelo do milijardera

Riskiranje ih od odmetnika dovelo do milijardera
5

Uvijek sam se ponosio sobom jer sam kršio svačija pravila i uvijek favorizirao one koji su izazivali moja, kazao je Sam Walton (Wal-Mart)

VIDEO

Sam Walton, osnivač trgovačkog lanca Wal-Mart, na kraju autobiografije “Made in America” napisao je najvažnije poslovno pravilo - prekršiti sva pravila.
- Uvijek sam se ponosio sobom jer sam kršio svačija pravila i uvijek favorizirao one koji su izazivali moja pravila - napisao je Walton. Neustrašiv pristup poslu imao je i svojevremeno najbogatiji Australac Kerry Packer. On je naslijedio medijsko carstvo oca Franka i postao glavni dioničar Publishing and Broadcasting Ltd. No često je bio umiješan u organizirani kriminal, neplaćanje poreza i šverc drogom. Iako su sve optužbe bile odbačene, svijet ga nije zapamtio kao dobar primjer kršenja pravila.

DONALD TRUMP
U Trumpovim pravilima o uspjehu nema mjesta za riječi “velikodušnost”, “poniznost”, “simpatije” ili “sažaljenje”. On je svoje milijardersko carstvo samostalno sagradio, a stručnjaci procjenjuju da je uz njegovu sposobnost za to uvelike zaslužan i njegov imidž opasnog biznismena. Kod njega nema isprika, otvoreno “drila” svoje zaposlenike i svaka pogreška se plaća otkazom. U nedavnom intervjuu Psychology Today blogu rekao je da se iz duga ranih 90-ih izvukao fokusirajući se samo na rješenje, a ne na probleme.

STEVE JOBS
Suosnivač Applea i predsjednik Pixara, osim po poslovnim potezima, poznat je i kao veliki umjetnik i odmetnik. Poslovni magazini proglasili su ga globalnim kulturalnim guruom jer je, prije no što se zbog bolesti povukao, radom i inovacijama promijenio način na koji svijet funkcionira. No Jobbs ne slovi kao obziran šef. Sklon je otpuštanju radnika u naletu ljutnje, preuzimanju zasluga podređenih, superiornom stavu i kršenju propisa - poput parkiranja Mercedesa na invalidsko mjesto.

JACK WELCH
Tituliran “menadžerom stoljeća” 1999. Jack Welch je najpoznatiji po velikom broju otkaza menadžerima i zaposlenicima u tvrtki GE. Unatoč tome, vrijednost GE-a je digao sa 12 na 280 milijardi $.

RICHARD BRANSON
Sa samo 22 godine osnovao je planetarno popularni Virgin Records, a Mike Oldfield mu je bio prvi klijent, koji je već sljedeće godine prodao milijune  ploča. Primio je Sex Pistolse koje nitko nije htio. Pokušavao je srušiti svjetske rekorde na više polja, a najnoviji posao mu je putovanje u svemir. Ljudi ga smatraju karizmatičnim te je među rijetkima koji je pokazao da se može uspjeti, a i dalje ostati “normalan”.

PARIS HILTON
Svoju slavu i milijune dolara poznata nasljednica Paris Hilton zaradila je neodgovornošću i nevoljama. Snimljena je pijana na partyjima, ima svoj seksi video i završila je u zatvoru. Ona je prisutna na svim važnijim jet-setterskim događajima, svi žele da ona bude tamo i za to je i plaćena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode