Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Jutarnji tipovi su produktivniji i bolje upravljaju obvezama

Jutarnji tipovi su produktivniji i bolje upravljaju obvezama
1

Ako niste osoba jutarnjeg tipa onda je vrijeme da to postanete. Takve osobe imaju veću produktivnost i mogu bolje upravljati svojim obvezama i slobodnim vremenom

VIDEO

Mnogima teško pada rano ustajanje bilo da idete na posao, fakultet ili jednostavno morate obaviti svakodnevne obveze. Neki od nas su večernji tipovi i bolje funkcioniraju navečer. Međutim, ipak  postoji mnoštvo prednosti ako ste osoba jutarnjeg tipa. Ne samo da ćete biti produktivniji već ćete steći i određene navike koje vam mogu pomoći da bolje iskoristite dane. Saznajte zašto je korisno da vaš dan počne što ranije!

  • Povećana produktivnost – ako s poslom počnete kasnije onda će vas tolike obveze zatrpati da ćete imati osjećaj da vam je dan prošao prebrzo. Ako vam dan počne ranije onda ćete imati dovoljno vremena i za doručkovati te pripremiti se i koncentrirati na sve ono što vas čeka kada dođete na posao ili ako morate obaviti obveze koje vas čekaju tog dana. Što ih prije obavite, to će vam više ostati vremena za slobodne aktivnosti. Ako ste na poslu možete se polako pripremati i za obveze koje će vas dočekati sljedeći dan. Ranoranioci uvijek imaju više vremena  te im je lakše posložiti svoje obveze po prioritetima. 
  • Slobodne aktivnosti – svi jutarnji tipovi imaju više vremena za opuštanje i odmor u večernjim satima. Ako ste produktivniji u jutarnjim satima onda su logično veće šanse da navečer pronađete mir za sebe. Ako ne obavite posao do kraja onda ipak ćete morati raditi od kuće, što se nikako ne preporučuje. Obavite sve kroz jutro kako bi kroz popodne mogli otići u lagane šetnje, na plažu ili jednostavno napokon imali vremena za sve svoje hobije i aktivnosti koje vam nadopunjuju dan.  
  •  Ugovaranje sastanaka – pokušajte što ranije ugovoriti sastanke. Mnogi to ne preferiraju, međutim ako odete na posao i onda usred rada morate otići onda ćete svakako izgubiti ritam rada. Može vam se dogoditi da usred kreativnog procesa ili prenatrpanih obveza morate negdje otići. Pokušajte što ranije zakazati sve sastanke i druge obveze koje nisu vezane za radno mjesto kako bi ostatak dana bili mogli obaviti sve zadatke. 
  • Pronađite vrijeme za sebe – ako se dignete ranije nego drugi ukućani, možete pronaći nešto vremena za sebe i svoje misli. Često nakon posla imamo i druge obveze, pogotovo ako imate djecu. Ranojutarnji tipovi su u prednosti i mogu pronaći barem djelić mira kroz jutro prije posla. Također, mnogi znaju prije posla ako se dignu dovoljno ranije i pročitati dio knjige, pogledati najdražu seriju ili jednostavno otići u teretanu i obaviti sve ono što ih zadovoljava. Nećete biti pod stresom i uživat ćete u svojim omiljenim hobijima i aktivnostima. 

U svakom slučaju, ranojutarnji tipovi osoba su u prednosti jer mogu bolje iskoristiti vrijeme i pravilno organizirati sve svoje obveze, što dovodi do veće produktivnosti. Ako obavite na vrijeme sve svoje obveze, osjećat ćete se bolje i ispunjenije jer svima uvijek određene obveze „vise nad glavom“ i često smo opterećeni mnogim stvarima koje moramo obaviti. Pokušajte steći naviku ranog ustajanja kako bi što više vremena imali za sebe i svoje bližnje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode