Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Tko poznaje tuđe mane, lakše može osvojiti poslodavca

Tko poznaje tuđe mane, lakše može osvojiti poslodavca
1

Izbjegavanje gafova: prikladno odjeveni kandidati koji znaju čime se tvrtka bavi briljiraju na intervjuu za posao, a najveća je greška kašnjenje na razgovor

VIDEO

Čak 79 posto poslodavaca na razgovoru za posao susrelo se s kandidatima koji su bili neprikladno odjeveni, pokazalo je istraživanje portala MojPosao provedeno 2010. godine. Najviše poslodavaca (njih 67 posto) šokirali su oni koji su na intervju došli odjeveni u sportsku odjeću.

- Bio je obučen u sportsku odjeću, znojan i teglio je veliku sportsku torbu - rekao je jedan od ispitivača. Osim odijevanja poslodavci su kandidate često eliminirali i zbog loše informiranosti o tvrtki ili radnome mjestu za koje su se prijavili. Čak 75 posto ispitivača razgovaralo je s kandidatima koji nisu znali baš ništa o poslovanju tvrtke, a 50 posto njih nije razumjelo opis radnog mjesta.

Na popisu gafova koje kandidat može napraviti te se tako izbaciti iz utrke za zaposlenje je i pogrdno opisivanje bivšeg šefa. Tijekom razgovora o prijašnjemu radnome mjestu i iskustvu čak 70 posto njih blatilo je bivše nadređene. Ipak, točku na i stavili su oni (njih 58 posto) koji nisu znali odgovoriti zašto su se prijavili na natječaj te 47 posto onih koji su cijelo vrijeme žvakali žvakaću gumu.

“Moja curica je cvitak”

Otac kandidatkinje je nazvao i počeo mi postavljati pitanja: "Kad ste rođeni, idete li na misu, jeste li oženjeni..."

Rekao je kako je njegova djevojčica cvitak i da on mora paziti gdje je šalje, izjavila je ispitivačica koja je sudjelovala u anketi.

Siguran prolaz 

Uredan izgled bez prevelikih modnih eksperimenata, pristojno ponašanje te informiranost o tvrtki i radnome mjestu jamče uspjeh na razgovoru.

Odijelo čini čovjeka 

Kandidat u kratkim hlačama i japankama ostavio je loš dojam na razgovoru za posao inženjera, kao i kandidatkinja u majici koja otkriva pupak.

Prije ulaska ugasite mobitel

Čak 40 posto ispitivača na popis gafova koji ostavljaju loš dojam uvrstilo je i jadikovanje o privatnim problemima. Trećina njih je rekla kako se susrela s kandidatima koji su se tijekom intervjua javili na mobitel.

Kašnjenje se ne tolerira!

Najveću neozbiljnost pokazali su oni kandidati koji se nisu pojavili na dogovorenom razgovoru- tu je pogrešku počinilo čak 74 posto njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode