Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

U strahu i ukočenosti treba pronaći izazov i dobar ishod

U strahu i ukočenosti treba pronaći izazov i dobar ishod
1

Akcija, raspodjela, priznavanje i iskorištavanje straha u svoju korist pomaže čovjeku da istupi iz kolotečine, uzdigne se iznad nje te ostvari karijeru o kojoj drugi sanjaju

VIDEO

Strah nas često drži na mjestu te sprečava da se odvažimo i potražimo posao koji volimo. No najlakše ga se riješiti ako se nešto poduzme. Bilo kakvo djelovanje pomaže orijentiranju na budućnost, tako se pružaju nove prilike, a čak i najgori mogući zamišljeni scenariji pretvaraju se u nove prilike i mogućnosti. Čini li se pritom nešto nemoguće, zastrašujuće ili preambiciozno, do cilja je najbolje doći u nekoliko faza, a ne sve pokušati ostvariti odjedanput. 

Nadvlada li tada neki strah, vjerojatno će uslijediti i drugi strahovi jer čim se pojavi jedan, prirodno je da se odmah javljaju i ostali. No takvi strahovi vrlo često uopće nemaju osnove, a lanac strahova teško se kontrolira te otežava put prema željenoj karijeri. 

Zato bi se samo trebali zapitati “što strah znači za moj sljedeći korak” te se koncentrirati na konkretne poteze. Ili, primjerice, pokušati iz straha izvući pozitivne rezultate. Umjesto da koči od napredovanja, u strahu ponekad treba tražiti izazove za koje se može unaprijed pripremiti. Iskoriste li se strahovi, znatno se mogu smanjiti rizici od negativnih rezultata.

Nije sramotno tražiti potporu drugih

Nije dobro stalno stiskati zube kako biste prebrodili probleme jer možda nećete izdržati pritisak. Slobodno budite nesigurni, oslonite se na druge, pokažite da se bojite, no tako da vas strahovi ne obuzmu potpuno.

Podsjetnik na uspjehe pomaže

Napravite popis svih uspjeha, i velikih i malih. Otkrijte koje su vam vještine i sposobnosti pomogle da uspijete te kako ste nadišli prepreke. Popisu nadodajite nove uspjehe te se redovito podsjećajte kako možete uspjeti.

Inspiraciju treba tražiti svakodnevno

Dobro je redovito tražiti inspiraciju, npr. u knjigama, filmovima, motivacijskim govornicima, pa čak i u bliskim ljudima. Zamislite to sve kao izvor pozitivne energije.

Disanjem se smanjuju strah i napetosti

Obuzme li vas nekontrolirani strah, zastanite te polako deset puta duboko udahnite. Kad razvijete naviku disanja, lakše ćete se opuštati te rješavati napetosti i straha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana