Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Vodeći stručnjak za otvorene inovacije na Bledu!

Vodeći stručnjak za otvorene inovacije na Bledu!
2

IEDC – Poslovna škola Bled predstavlja: trend koji je uzdrmao poslovni svijet – otvorene inovacije uživo. Prof. Henry Chesbrough prvi put u jugoistočnoj Europi.

Inovacije su puno više od samo novih proizvoda i usluga. Naime, proces inoviranja nije statičan, neprestano se mijenja i nadograđuje, a dotiče sve sfere poslovne okoline, pa tako i odnos među konkurentskim poduzećima. “Konkurenti su potencijalni suradnici i trgovačka društva će konkurirati po svom bogatstvu poslovnog ekosistema, ne samo svojstvima proizvoda i usluga koje sami ostvaruju.”, najavljuje trendove poslovnog svijeta prof. Henry Chesbrough, kojeg ljestvica Thinkers 50 smješta u sam vrh svjetskih mislioca menadžmenta. Prof. Chesbrough svoja opažanja podupire s primjerom konkurencije među poduzećima Apple, Microsoft i Google. »Apple troši oko 2% svoje prodaje, dok njegovi konkurenti poput Microsoft-a i Google-a troše 13-15 % prodaje na unutarnje istraživanje i razvoj (R&D). Dakle, Apple  koristi dosta vanjske inovativnosti od svojih dobavljača, svojih partnera, svojih programera i svojih korisnika.”

Taj trend Prof. Chesbrough naziva »otvorene inovacije«. Taj novi model inoviranja temelji se na pretpostavci da poduzeća moraju za postizanje veće inovativnosti otvoriti svoje poslovanje i s vanjskim partnerima iskorištavati kako unutarnje tako i vanjske ideje, tehnologije i izvore. 

Poslovne škole također prate trendove i sudjeluju u njihovom oblikovanju. IEDC – Poslovna škola Bled, finalist za najinovativniji MBA program na svijetu  (2012 The MBA Innovation Award), gradi svoje metode poučavanja i svoj ugled upravo na inovacijama. Stoga ne iznenađuje da će i njihov Predsjednički forum, već 25. po redu, biti posvećen najbitnijoj poslovnoj paradigmi posljednjeg desetljeća – otvorenim inovacijama. Forum pod nazivom “Otvorenim inovacijama do uspjeha”, koji će se održati 19. listopada 2012. na IEDC – Poslovnoj školi Bled, već tradicionalno otvorit će Predsjednik Republike Slovenije, a glavni govornik bit će prof. Henry Chesbrough, sa Sveučilišta Kalifornija, Berkeley, autor koncepta “otvorenih inovacija”. Njegov nastup na Predsjedničkom forumu bit će prvi u regiji jugoistočne Europe. 

Forum se održava na poziv Studija Moderne, stoga će dio kotizacija biti doniran Fundaciji IEDC za razvoj budućih lidera.

19.10.2012.

25. Predsjednički forum: “Otvorenim inovacijama do uspjeha”

Mjesto: IEDC – Poslovna škola Bled, Prešernova cesta 33, Bled, Slovenija

Organizator: IEDC – Poslovna škola Bled

Predavač: prof. Henry Chesbrough, Sveučilište Kalifornija, Berkeley, Thinkers50, autor koncepta  “otvorenih inovacija”

Informacije: + 386 4 5792 552, e-mail: barbara.vilfan@iedc.si

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...