Obavijesti

Potrošač

Komentari 1

Doručak s kakaom: Probali smo sedam vrsta žitnih pahuljica

Doručak s kakaom: Probali smo sedam vrsta žitnih pahuljica
9

O da... i žitne čokoladne pahuljice imaju svoje prednosti. Dobar su izvor vlakana, a u pravilu imaju i vrlo malo masti. Ipak, na neke sastojke treba obratiti pozornost

VIDEO

Marketinške kampanje uglavnom ističu pozitivne strane ovakvih proizvoda, no deklaracije često kriju i neke zamke. Prije svega, nutricionisti upozoravaju da bi, unatoč slatkom okusu, trebali obratiti pozornost na količinu soli koje sadrže, ali i na dodani šećer. Trebalo bi birati proizvode koji sadrže manje od 20 grama šećera na 100 grama proizvoda. Gastrožiri 24sata kušao je sedam čokoladnih pahuljice. Istu ocjenu dobile su Kauflandove Choco Bobbles i Fun Zoo, koje smo kupili u Lidlu. Osim iste ocjene, jednake su im i cijena te gramaža pa smo ih na kraju razmjestili po abecedi. I u jednim i u drugim okruglicama osjeti se kakao, a uronjeni u mlijeko su poseban doživljaj. 

Nisu loše ni Lino pahuljice, no za nijansu su preslatke. Vidimo zašto ih vole djeca. Najlošije su prošle Encian i Molino Nicoli čiji okusi nikog u žiriju nisu dojmili.

Choco Bobbles: Fini, lagodni, ugodno slatki

Miris kakaa, okus kakaa, sve na ovim okruglicama je na svom mjestu. Jako su fine. Mogu se jesti i bez mlijeka, komentiraju neki. Bili bi odlična grickalica uz TV. Fini su i lagani, hrskavi i čokoladni. Kuglice ostaju kompaktne u mlijeku. Ne raspadaju se, ali nisu ni pretvrde. Neki im zamjeraju blagu gorčinu. Cijena: 5,99 kn (250 g). 

Ocjena: 3,8

Goody Fun Zoo: Okus ne gube ni u mlijeku

Mlijeko im dobro pristaje. Čokoladne okruglice lijepo izgledaju u bijeloj tekućini. Baš primamljivo. Da, razumijemo ako ih djeca obožavaju. Prilično su slatke. Možda i previše za ukus pojedinaca u žiriju. Ipak, sve je to dovoljno da, uz Kauflandove Choco Bubbles, dobiju najvišu ocjenu, gotovo četvorku. Cijena: 5,99 kn (250 g).

Ocjena: 3,8

Lino: Tvrde su. Neki to vole, a drugi baš i ne

Mnogo različitih komentara za jedne pahuljice. No ističe se onaj prema kojem su pretvrde. Ni mlijeko ih ne spašava. Ne tope se i ostaju gotovo jednako tvrde i plivajući. No dok neki članovi žirija misle da je to nedostatak, drugi teksturu vide kao prednost. Smatraju da su im baš dobro hrskave. I ove kuglice su dosta slatke. Cijena: 15,99 kn (225 g).

Ocjena: 3

Nesquik: Kakao je slabašan, srednja žalost

Prvi zalogaj je razočaranje. Nema čokolade, nema šećera, ničeg nema, tužno je zaključio kolega. Drugi član žirija se slaže s njim, ali već u drugom zalogaju pronalazi ono što traži, blagi, ali fini okus. Iako po mišljenju većine nisu dovoljno čokoladne, okus je prihvatljiv. No nedostaje mu ono nešto, nema karaktera. Cijena: 18,99 kn (250 g).

Ocjena: 3

Venosta: Fino je, ali nema dosta čokolade

Žiri u ovom prepoznaje sve osim čokolade. No čak i oni koji osjete, primjerice travu, kažu da je fino. Kuglice su kombinacija mnogih okusa, kažu u žiriju, ali dodaju da je sve nekako dobro posloženo. No ocjenu im oduzimaju oni koji misle da su pretvrde i preslatke. Dosta su porozne. Nije išlo mnogo dalje od dvojke. Cijena: 14,99 kn (385 g).

Ocjena: 2,2

Encian: Malo više čokolade ne bi smetalo

Više vuku na rižine nego na čokoladne pahuljice. Neobičan okus, preblijede su i gnjecave. Okusa je vrlo malo. Slabašno je to. U prvi mah neki osjećaju med, ali poslije čak i to izblijedi. - Smeđe je, ali čokolada se ne osjeti - komentirala je članica žirija. Ipak, kuglice su dobile i pojedinačnu trojku. Cijena: 10,99 kn (300 g).

Ocjena: 1,8

Molino: Izgleda neprirodno

Pahuljice su prevelike. Nikome se to ne sviđa. Pojedince izgledom podsjećaju na pseću hranu. Ni okus nije puno bolji. Djeluju malo plastično. Žiri kaže da su “bezukusni i bljutavi”. Teško je naći dobar komentar za Molino Nicoli. Zaradile su dvije pojedinačne jedinice. Zadnje mjesto zbog malo više cijene od Enciana. Cijena: 18,99 kn (375 g).

Ocjena: 1,8

* Test ‘naslijepo’: U testu su sudjelovali zaljubljenici u hranu. Nisu znali čiji proizvod kušaju. Stavovi i ocjene nisu plaćeni, cenzurirani ni zlonamjerni. Nisu ni službeni stav redakcije nego osobni dojam kušača. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode