Obavijesti

Potrošač

Komentari 14

Istražili smo kako na Papinu misu: Najbolje je ići - autom

Istražili smo kako na Papinu misu: Najbolje je ići - autom
27

Policija će na prilazima gradu automobile upućivati na parkirališta s kojih će se do stadiona pješačiti. Sva će parkirališta biti najviše dva kilometra od stadiona...

VIDEO

Od Osijeka do Sarajeva je 288 kilometara i autom se stiže za četiri i pol sata. Sve direktne željezničke i autobusne linije do bosanskog glavnoga grada su ukinute.

Nismo pronašli ni turističku agenciju koja jamči polazak iz Slavonije pa se do Sarajeva može samo autom ili organizirano preko župa. I više agencija iz Zagreba i Splita odustalo je od polazaka u Sarajevo zbog nedovoljnog broja zainteresiranih.

Zagrebačka agencija Svijet putovanja garantira polazak i u utorak je još bilo mjesta. Osigurali su i ulaznice za stadion na kojem će biti Papa. Polaze iz Zagreba u petak u 22 sata. Prema dogovoru, mogu pokupiti i zainteresirane u Slavonskom Brodu kroz koji prolaze. U subotu rano ujutro stiže se u Sarajevo i odlazi na stadion dočekati Papu. Osim prijevoza autobusom, u cijenu od 550 kuna uračunato je i spavanje te doručak u hotelu Terme Ilidža, koji ima četiri zvjezdice.

Automobilom se iz Zagreba do 414 kilometara udaljenog Sarajeva stiže za šest sati. No tu nisu uračunata stajanja kao kod autobusnih prijevoznika kojima do Sarajeva treba oko osam sati. Iz Rijeke i Istre se preporučuje vožnja preko Zagreba.

Iz Zagreba se do Sarajeva može i zrakoplovom koji vozi samo 50 minuta, no tome treba dodati i dva sata, koliko se ranije treba prijaviti za let. Cijena povratne zrakoplovne karte stoji od 1623 kune. I iz Splita se može zrakoplovom, no treba presjedati u Zagrebu pa povratna karta stoji od 2683 kune. Let traje najmanje tri sata, a do slijetanja u sarajevsku zračnu luku može proći i više od devet sati. Autom se za četiri sata iz Splita stiže do 300 kilometara udaljenog Sarajeva. Za izračune trajanja putovanja i troškova koristili smo internetsku stranicu viamichelin.com.

Do Sarajeva se može i vlakom. Iz Zagreba polazi u 9.18 sati, a u Sarajevo stiže u 18.17 sati. Povratna karta je 377 kuna.

U sarajevskim hostelima noćenje stoji od deset eura. Mjesta je u utorak još bilo, no svakako treba prije polaska provjeriti. Hoteli su uglavnom popunjeni većim grupama, no za pojedince se još moglo naći mjesta. Noćenja su od 30 eura po osobi. U dijelu grada Ilidža, desetak kilometara od stadiona, je kamp Oaza. Noćenje je pet eura po osobi, a treba platiti još euro za boravišnu pristojbu. Za šator se plaća 3,50 eura i još pet eura za auto.    

24sata

Može se i vlakom, ali se ne isplati 

Od Osijeka do Sarajeva vlakom se putuje 20 sati. Vozi preko Vinkovaca, Novske, Sunje... Tri puta se presjeda. Iz Splita vlak ide preko Zagreba, a iz hrvatske metropole putovanje traje devet sati.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom