Obavijesti

Projekt PARKiranje – Pokret za radost održan na Bundeku!

Projekt PARKiranje – Pokret za radost održan na Bundeku!
10

Jedan od najljepših zagrebačkih parkova tijekom dvodnevnoga programa projekta postao je mjesto tjelovježbe, sportskoga i rekreacijskoga druženja te dobre zabave na svježemu zraku.

Zagreb, 16. rujna 2013. – Brojni Zagrepčani i poznate osobe tijekom ovoga su vikenda tjelovježbom, druženjem i dobrom zabavom na svježemu zraku došli podržati projekt PARKiranje – Pokret za radost. Njime se potiče boravak građana u parkovima i na otvorenome te kretanje, tjelovježba i zdravi životni stilovi. Organizator je Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji s tvrtkom EX-ALTO, a okosnica projekta bili su nova izdanja gradske utrke Urban Challenge, program PARKiranje te aerobiku konvencija o aerobiku na otvorenome koja se već treću godinu održava na Bundeku.

Ciljevi su projekta dvostruki. Želimo potaknuti građane na kretanje i pokrenuti ih u smjeru aktivnih životnih stilova, a time neizostavno potičemo radost i dobro raspoloženje. To je u skladu i s filozofijom naših robnih marka koje promiču optimizam i radost. Odziv je Zagrepčana na Bundeku sjajan i smatramo da je projekt time dobio svoju najvažniju potvrdu – rekla je direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Boška Trbojević. Pojasnila je kako bi projekt PARKiranje – Pokret za radost u velikim hrvatskim gradovima trebao okupljati građane sličnoga razmišljanja i poticati tjelovježbu, boravak u parkovima i na javnim gradskim površinama te druženje i dobro raspoloženje.

Želja je organizatora bila predstaviti što više različitih sportova te tjelovježbu na taj način učiniti privlačnom i pristupačnom svima te pokazati da su zdravi i aktivni životni stilovi jednostavni i da ne trebaju biti bauk. To potvrđuju i preporuke u posebnoj knjižici nazvanoj Pokret za radost koja je izdana u okviru projekta. U njoj su izneseni podaci o tome kako učiniti početne promjene u svakodnevici te, primjerice, ostaviti automobil i otpješačiti u kupovinu ili upotrijebiti stepenice umjesto dizala. U knjižici se donose i načini kako drukčije isplanirati dnevni raspored i raspored dnevnih obroka, a možete doznati i koliko ćete kalorija potrošiti tijekom jednostavnih svakodnevnih radnja. 

Knjižica je podijeljena posjetiteljima projekta, bit će dostupna u novome izdanju časopisa Men's Health te na mrežnoj stranici Coca-Cole HBC Hrvatska www.coca-colahellenic.hr.

Projekt PARKiranjePokret za radost naišao je na sjajan odziv Zagrepčana. Vježbači koji su se došli okušati u nečemu novom i slučajni prolaznici koji su se odlučili vježbati, roditelji koji su doveli djecu na organizirane aktivnosti, zaigrana djeca – svi su proveli ugodne i aktivne trenutke na svježemu zraku. Za sportski program bio je zadužen Mario Valentić, a svoju su podršku zdravlju i kretanju došle dati i voditeljice Marijana Batinić i Korana Gvozdić, glumice Marijana Mikulić i Kristina Krepela, pjevačica Žanamari Lalić te plivač Alexei Puninski.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra