Obavijesti

Proljeće i topliji dani u Španjolskoj uz Megabon paket

Proljeće i topliji dani u Španjolskoj uz Megabon paket
8

Provedite četiri nezaboravna dana u Valenciji - domu paelle, jedne od najspektakularnijih fiesta u Španjolskoj i (navodno) Svetog grala iz kojeg je Isus pio na Posljednjoj večeri

Zahvaljujući mediteranskoj klimi s toplim, suhim ljetima i izuzetno blagim zimama, Valencija je raj za izletnike i ljubitelje dobrog provoda. To je prekrasan gradić na istoku Španjolske, na obali Sredozemnog mora, Costi del Azahar. Spoj predivne prirode, magičnih plaža i toplog mora, bogate arhitekture i kulturnih spomenika, noćnih klubova i srdačnih domaćina.

Premda je to treći grad po veličini u Španjolskoj, u njemu gotovo da i nema najezdi turista koji žure gradom u svako doba dana. Njezina predgrađa su moderna i industrijalizirana dok je sama povijesna jezgra grada tipična španjolska i gotovo netaknuta masovnim turizmom.  

Budite sigurni da će vas Valencija, dom paelle, jedne od najspektakularnijih fiesta u Španjolskoj i (navodno) Svetom gralu iz kojeg je Isus pio na Posljednjoj večeri, preuzeti i oduševiti.

Provedite fantastična 4 dana, odnosno jedan produženi vikend, s Megabon paketom u Hotelu Marina Atarazanas. To je odličan hotel s četiri zvjezdice i ponosi se zavidnom lokacijom u Veneciji, samo nekoliko metara od luke i dobrih 300 metara od plaže i promenade, i nudi odlučnu ishodišnu točku za otkrivanje okolice i jedinstvenu priliku za užitke na plaži.

U genijalnom Megabon paketu dobivate 3 noćenja u tradicionalnoj dvokrevetnoj sobi s doručkom za 2 osobe, 2 večere u Boom restoranu za 2 osobe te mogućnost kasne odjave do 16.00 sati. Kušajte raznolikost hotelske kuhinje te se ugodno umorni opustite na krovnoj terasi od kuda se pruža prekrasan pogled na luku.

Valencija je grad umjetnosti, kulture, jedinstvene kuhinje i dobre zabave. Najpoznatiji festival, koji je ujedno i svojevrsni simbol grada, svakako je festival Las Fallas: proslava koja započinje početkom ožujka te lagano raste do vrhunca, 19.3. kada grad zaživi u sjaju brojnih krjesova, ručno izrađenih skulptura i umjetnina, koje se na kraju festivala spaljuju na ulicama grada. Više o festivalu možete pronaći na linku.

Ako želite istinski doživjeti grad i sve njegove čari, zasigurno će vam dobro doći i turistička kartica s popustima, s kojom u odabranom vremenskom periodu dobivate besplatnu upotrebu javnog prijevoza, ulaz u muzeje i galerije te do 50% popusta u različitim trgovinama i restoranima. Više o kartici saznajte na linku.

S turističkom karticom ili bez nje, svakako ne propustite doživljaj atrakcija poput Plaze del Mercado, dom triju zgrada i jedan od najboljih primjera gotičke arhitekture Europe, baroknu crkvu Santosa Juanesa i katedrale El Miguelete i Plaza de la Virgen. Zvonik El Miguelete mjesto je gdje možete uživati u nevjerojatnom pogledu, a trg Plaza de la Virgen smješten je na mjestu gdje je nekad bio forum rimske Valencije.

Obiđite i Torres de Seranos, utvrdu koja čini dio vrata na samom ulazu u grad, a izdvojite i par sati za Museo de Bellas Artes San Pio V, muzej smješten u baroknoj zgradi likovne umjetnosti sa zbirkom slika El Greca, Velazqueza, Murilla i Goye.

Valencija širi svoje ruke i radosno očekuje sve koji vole putovanja, otkrivanje novih kultura i tradicija i sve one koji žele da njihovo putovanje bude prepuno lijepih uspomena! Povoljne letove iz okolnih zračnih luka možete pronaći na linku. Uživajte!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...