Obavijesti

Promo sadržaj

Biljke s novom frizurom

Biljke s novom frizurom
4

Rezidba drveća, grmlja i živice

Prije nego što u rano proljeće započinje rast, moći ćete orezati mnoge biljke u svom vrtu, poput trajnica i ruža, živice, grmlja i drveća. Svaka biljka treba različitu obradu i različite alate za rezanje za optimalnu njegu, jer pravi izbor znači već polovinu obavljenog posla.

Korištenje odgovarajućih alata olakšava rad i osigurava optimalnu njegu biljaka.

Zašto orezujemo biljke?

Mnogo je razloga za orezivanje biljaka u našem vrtu. Stanjivanje grmlja i drveća omogućuje prodiranju zraka i svjetlosti u krošnje drveća i gusto grmlje. Rezidbom se uklanjaju bolesne ili mrtve grane, ograničava samonikli rast brzorastućih biljaka i ispravlja se smjer rasta. Najbolje vrijeme za orezivanje biljaka je rano proljeće, u dane bez mraza, neposredno prije nego što počinje pupanje. U to doba godine sve otvorene rane nastale orezivanjem drveća i grmlja brzo se zarastaju i ponovno se trajno zatvaraju.

12000-20-L-009

U proljeće započinjemo s obrezivanjem živice, grmlja i drveća.

Prave škare ovisno o zadatku

Ovisno o vašem projektu, odaberite prave škare - škare za vrt, škare za grmlje, škare za živicu, škare za grane, škare za rad na visini. Vrtne škare za rad s jednom rukom najčešći su i najpopularniji alat za rezanje svih ljubitelja vrta. Koriste se za rezanje cvijeća, ruža te oblikovanje i obrezivanje grmlja.

Vrtne škare GARDENA SlimCut imaju podesivu ručku za praktično obrezivanje pri tlu ili u visinama.

Kod obrezivanja živice i gustog grmlja, potrebne su vam jače škare. Snagu rezanja većih škara ne treba podcjenjivati ​​jer mogu rezati čak i žicu ograde. Izuzetno jake škare za grane GARDENA SlimCut pružaju ugodno obrezivanje grana prikladnom ručicom i podesive su po visini. Omogućuju ugodan rad sa zemlje, bez opasnog penjanja ljestvama za postizanje više ležećih grana. Dvostupanjski prijenos, omogućava brzu i snažnu rezidbu, čist rez i lako rezanje svježeg drveta.

Guste živice, grmlje i visoko drveće lako se orezuju škarama GARDENA StarCut, koje su dizajnirane da se brinu i o debljim granama. Vrtlari uglavnom koriste udobne teleskopske škare za obrezivanje vrhova drveća ili visokog grmlja.

GARDENA StarCut imaju podesivu, pojedinačno podesivu teleskopsku ručku za obrezivanje grana u krošnjama različitih visina.

Škare GARDENA Rezač grana sa dvije oštrice combisystem idealne su za deblje grane i precizno rezanje svježeg drveta. Iznimna ušteda energije zahvaljujući peterostrukom prijenosu, omogućuju lako rezanje s malo napora i osiguravaju učinkovito rezanje grana promjera do 35 mm. Sječenje starijih, drvenastih grana u krošnjama visokih stabala lakše je pomoću škara s nakovnjem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu
PROMO

Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu

Otkrijte priču o hrabrom činu izgradnje hrvatske crkve sv. Jeronima u Rimu za vrijeme Sikstovog pontifikata

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva
PROMO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva

Damjan Rudež, novi predavač Skill Boxa, profesionalni košarkaš, najbolji je primjer mladima kako je na svom putu odabrane karijere pa potom ulaganjem u svoje obrazovanje, nastavio putem uspješnog poduzetnika.
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin