Obavijesti

Promo sadržaj

Je li pred nama još jedna fitness (r)evolucija?

Je li pred nama još jedna fitness (r)evolucija?
1

Za mnoge povratak u normalu znači i povratak u fitness centre i sad kada su konačno ponovo otvoreni mnogi se pitaju da li su i sigurni.

Rano je jutro, 6 sati, a Dalibor Delić, vlasnik i trener Base Boutique Gyma na Knežiji, hoda uokolo i dezinficira strunjače, razmaknute na propisnu udaljenost. Na ulazu i na prozorima se nalaze sprejevi za dezinfekciju ruku i opreme. Kasno navečer, nakon što sve grupe završe Dado po sedmi i posljednji put dezinficira dvoranu.

Čišćenje i distanca su dio nove ere, novog normalnog, za sve fitness centre koji su se otvorili ovih dana, nakon dvomjesečne stanke uzrokovane pandemijom Korona virusa.

Vrijeme 5 minutnih trbušnjaka prije poslovnih online sastanaka, sklekova između dječjih zadaća i joge prije doručka je gotovo.

Kako se život vraća u normalu tako je sve teže naći vrijeme za sebe između brojnih obveza. I koliko god nam je svima godio ovaj nenadani odmor i odmak od svega, vrijeme je za povratak u normalu, sada znanu kao novo normalno.

Za nas je novo normalno, objašnjava Dalibor, srećom jednako kao i staro normalno. Sve one uvjete koje fitness centri po novome moraju ispunjavati mi ispunjavamo otkad smo se otvorili, prije nešto više od godinu dana.

Radimo isključivo treninge u malim grupama, do maksimalno 7 članova ili individualne. Grupe su fiksne i vježbači se međusobno poznaju, a između svake grupe imamo 15 minuta pauze kako bi se prostor stigao očistiti i provjetriti.

I prije smo na raspolaganju imali sprej za dezinfekciju kako bi se naši članovi osjećali ugodno u našem prostoru, a sada se samo broj tih sredstava povećao.

Iznimno se pazi na higijenu budući da je nama i našim klijentima to uvijek bilo bitno. Također, kako je Dado bivši vojnik, specijalac, njemu su red, rad i disciplina u krvi :) tako da ustvari, za nas, neke promjene u samom načinu rada i nema.

Međutim Korona nas je svih “zdrmala” i natjerala da evoluiramo i da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo.

I inače smo aktivni na drušvenim mrežama, pogotovo Instagramu, sad smo se samo još više aktivirali, pisali smo planove treninga, objavljivali kraće i duže video treninge za koje nije potrebna nikakva oprema i motivirali ljude da se pokrenu.

Svakodnevno smo objavljivali zdrave recepte i prijedloge prehrane po principu “clean eatinga” budući da je Kristiana Božičević, suvlasnica Base Boutique Gym-a, majka dvoje djece koja se i sama hrani po principu zdrave prehrane sa što manje procesuirane hrane pa uvijek ima dobre a jednostavne ideje za svaki dan.

Prvih mjesec dana Instagram profil je “gorio” od objava, lajkova, spremljenih treninga i prijedloga vježbi, ali ono što je bio najveći iskorak od uobičajenog poslovanja je online/live trening.

S obzirom na obiteljsku atmosferu koju njegujemo s našim članovima i van naša četiri zida na Knežiji, vrlo smo se brzo i prilično bezbolno prebacili na online treninge.

Oko 70% naših članova je vježbalo s nama 3 x tjedno po sat vremena. Odmah na početku smo im razdijelili svu opremu, ovisno što je kome trebalo, girje, prostirke, gume za vježbanje, lopte i trx-ove i stvarno smo se trudili da ti naši online susreti budu raznovrsni i zanimljivi.

Naravno, nije lako kada navikneš na rad s ljudima i u grupi i sad odjednom moraš „vikati“ na kompjuter i poticati ljude na vježbanje i korigirati ih. Srećom Dado već napamet zna što je kome boljka pa viče i preventivno.

Ugodno smo iznenađeni brojem i suradnjom ljudi na online treninzima, međutim kako vrijeme odmiče vidimo da im je sve teže održati motivaciju i dosljednost za vježbanje, te da puno njih jedva čeka treninge u dvorani.

Neki još uvijek nisu spremni za povratak, a žele i dalje vježbati u sigurnosti svog doma pa razmišljamo da za takve i dalje nastavimo s online treninzima.

To bi mogla biti dobra praksa ne samo za “novo normalno” već za sve one situacije kada niste u mogućnosti doći na trening, npr. godišnji odmor, poslovni put i sl.

Za one koji su jedva dočekali otvaranje Base Boutique Gym – a, prvi dan treninga bio je kao prvi dan škole, kada nakon ljetnih praznika susrećeš stare prijatelje, prepričavate doživljaje i gledate koliko se tko promijenio u ta dva mjeseca. :)

Iako ih je većina vježbala i kod kuće, komentiraju kako je lijepo vratiti se u normalu, imati svoju grupu, okolinu, opremu i trenera koji te potiču na i za vrijeme vježbanja!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini