Obavijesti

Promo sadržaj

Sestre Ivana i Josipa Jurković: Sigurno do Olimpijade!

Sestre Ivana i Josipa Jurković: Sigurno do Olimpijade!
7

Velike nade hrvatskog veslanja, 24-godišnje blizanke Ivana i Josipa Jurković, svjesne su da je put do uspjeha stvar talenta i discipline, vrlina koje one imaju u izobilju, ali da su na tom putu važni i saveznici. Kao glavni sponzor naših  najboljih veslačica, HOK-OSIGURANJE sponzoriralo je uspješne sestre Škodom Karoq, uz najbolje obvezno i kasko osiguranje

Ljubav prema sportu, čelična disciplina i dalmatinski dišpet glavne su motivacije 24-godišnjih sestara Ivane i Josipe Jurković, velikih nada hrvatskog veslanja kojima je najveći sportski, ali i životni san – nastup na olimpijadi u Parizu sljedeće ljeto. Zbog viroze morale su prekinuti nastup na svjetskom veslačkom prvenstvu održanom u rujnu u Beogradu - koji ih je tom snu trebao približiti - no nakon početnog razočaranja i dosta prolivenih suza, nepokolebljive blizanke, koje su se 2017. okitile titulom europskih i svjetskih juniorskih prvakinja, vratile su se treninzima, još odlučnije uspjeti u svojoj namjeri.  

Sport kojim se bave ne zahtijeva samo jaku ruku već i glavu jer uključuje puno odricanja te iscrpljujuće treninge po tri ili četiri dnevno, a upravo je daljnji napredak u veslanju bio razlog zbog kojeg su se djevojke sa samo 16 godina s rodne Korčule, iz Vele Luke, preselile u Zagreb.  

- Budimo se u šest sati jer nam jutarnji trening najčešće započne u sedam ili osam, ovisno o tome o kakvoj je vrsti treninga riječ – na vodi ili, primjerice, na Sljemenu. Nakon ručka slijedi drugi trening, a uvečer teretana. Spavati idemo već oko deset sati kako bismo ujutro bile spremne za sljedeći trening jer disciplina i potpuna posvećenost jedini su način na koji sportaš postiže velike rezultate. Ne trebate biti fizički najsnažniji ili odvaljeni od stijene, ali morate biti psihički neslomljivi – konstatiraju Ivana i Josipa. 

Ako jedna posustane, druga je tu kako bi je podigla i motivirala. Ponekad se znaju i porječkati tijekom treninga, ali sve to iz želje da budu bolje i napreduju, konstatiraju sestre kojima će u ispunjavanju brojnih svakodnevnih obveza puno pomoći njihov novi "ljubimac" - impozantna Škoda Karoq kojom su talentirane sportašice zajedničkom suradnjom sponzorirali  HOK OSIGURANJE, MOBILE 4U, ŠTASNI i ZAGREB CITY HOTELS. 

Odsad će Ivana i Josipa na natjecanja odlaziti u komforu vlastitog vozila, praktičnog SUV-a sportskog inovativnog izgleda i inovativne tehnologije, i to potpuno mirne jer ga je HOK OSIGURANJE ujedno osigurao kako obveznim tako i kasko osiguranjem.  

Osim veslanja, koje im je zajednička strast zbog koje su nakon pet godina treniranja "ostavile" dotad voljeni rukomet, sestre imaju i neke različite interese - Josipa obožava boks te voli pratiti UFC natjecanja zbog kojih ponekad prekrši pravila i ostane budna do dugo u noć, dok je Ivana, koja voli modu, dotjerivanje i šminkanje, 2018. proglašena hrvatskom Miss sporta. Kad se prijavila, nije ni sanjala kako će upravo ona pobijediti, cilj joj je bio dobro se zabaviti. No, ipak su joj daleko slađe sportske pobjede – a najveća bi bila ta da postanu prva ženska veslačka posada u povijesti Hrvatske koja se uspjela kvalificirati na Olimpijske igre.  

Probiti se na Olimpijadu iznimno je teško, ali moguće, uz uvjet da naš talentirani sportski dvojac bude maksimalno spreman, uzpodršku ljubitelja veslanja te poduzetnika poput HOK OSIGURANJA koji im taj put do ostvarenja sna želi olakšati i uljepšati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva
PROMO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva

Damjan Rudež, novi predavač Skill Boxa, profesionalni košarkaš, najbolji je primjer mladima kako je na svom putu odabrane karijere pa potom ulaganjem u svoje obrazovanje, nastavio putem uspješnog poduzetnika.

Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu
PROMO

Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu

Otkrijte priču o hrabrom činu izgradnje hrvatske crkve sv. Jeronima u Rimu za vrijeme Sikstovog pontifikata
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti