Obavijesti

Reporteri

Komentari 0

Kamion počeo goriti za vrijeme vožnje, vozač je gasio požar

Kamion počeo goriti za vrijeme vožnje, vozač je gasio požar
2

U srijedu oko 15 sati kamion se zapalio za vrijeme vožnje. Vozač kaže da ga je spasilo to što je iskusan pa je brzo reagirao. I vatrogasci su mu priskočili u pomoć

VIDEO

Na autocesti kod mjesta Zapolje, oko šest km istočno od Nove Gradiške, u srijedu, nešto prije 15 sati eksplodirao je kotač na tegljaču koji je na prikolici prevozio tri nova MAN kamiona za Makedoniju. Katastrofa je izbjegnuta zahvaljujući presebnosti vozača Nihada Mujića (38) iz Dugog sela. 

- Iz još meni neobjašnjivih razloga eksplodirala je guma. Došlo je do trenja osovine i zapaljenja. Stao sam na zaustavnoj traci i istrčao s aparatom za gašenje. Potrošio sam, ali vatru nisam ugasio. Uzeo sam potom i drugi aparat i njega sam potrošio, ali vatra je i dalje gorila. Dok sam gasio, pozvao sam vatrogasce. Na svu sreći, iza mene je desetak minuta vozio kolega Damir Fulir (38) iz moje firme, također natovaren s kamionima. Potrošili smo i njegova dva vatrogasna aparata, opisuje Nihad i dodaje da su se zabrinuli zbog mogućnosti da sve ponovno plane. 

- Rezervoari su bili puni goriva, sve je moglo eksplodirati, a kamioni vrijede oko pola milijuna eura, priča dalje Nihad koji se najviše brinuo za ostale vozače na autocesti. 

Uskoro su, kaže, stigli vatrogasci iz Nove Gradiške, Dejan Lekić i kolega Domagoj Sabolić došli su deset minuta nakon Nihadove dojave. 

- Svaka čast vozaču, bio je jako priseban. Kad smo stigli, vatre nije bilo, ali je osovina bila užarena, sve je u njoj bilo puno ulja. Ohladili smo ju i na taj način spriječili da ponovno bukne požar. Sam vozač rekao nam je da je već mislio da gubi bitku s vatrom i da je razmišljao da se povuku dalje od kamiona jer nisu imali s čime više gasiti, priča vatrogasac Dejan. 

Vozač se, dodaje, bojao eksplozije, najviše toga da vatra ne zahvati hidraulična crijeva koja su tik do rezervoara s oko 800 litara dizela. Vatrogasci su Nihadu pomogli da tegljač osposobi za povratak u sjedište tvrtke u Dugo Selo. 

Kad su koliko-toliko osposobili kamion za povratak u Dugo Selo, drugi vozač, Damir Fulir, produžio je za Makedoniju, a Nihad se vratio u firmu da utvrdi zbog čega je kotač eksplodirao. 

- Iz Minhena smo krenuli jučer i do Zagreba vozili bez problema, odmorili se i sutradan krenuli za Makedoniju. Čini mi se da je jedan od novih kamiona oštećen, no to ćemo tek utvrditi, a kamione prebaciti na drugi tegljač i krenuti ponovno za Makedoniju, rekao je Nihad Mujić, vozač s 21-godišnjim iskustvom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera