Obavijesti

Reporteri

Komentari 122

Nevrijeme poharalo Hrvatsku: U Petrinji izvanredno stanje!

Nevrijeme poharalo Hrvatsku: U Petrinji izvanredno stanje!
116

Petrinja je poplavila nakon što je nabujala rječica Petrinjčica probila nasip. Pod vodom je nekoliko kuća, a isto se dogodilo i s vrtićem te sa školom Mate Lovraka

VIDEO

U utorak oko 6.30 sati grmljavinsko nevrijeme s golemom količinom kiše pogodilo je karlovačko područje. U samo 70 minuta nevremena na području Karlovca palo je 88 litara kiše po četvornom metru.

Karlovački dežurni motritelj Dubravko Došen rekao je za HRT da u 23 godine službe nikada nije zabilježio ovako veliku količinu oborine u tako kratkom vremenu.

U Petrinji proglašeno izvanredno stanje

U Petrinji je zbog obilne kiše i poplave koja je uslijedila proglašeno izvanredno stanje . U Ulici Petra Zrinskog je poplavljeno nekoliko kuća, a isto se dogodilo i s vrtićem te sa OŠ Mate Lovraka. Prema posljednjim informacijama, Petrinja je poplavila nakon što je nabujala Petrinjčica probila nasip, javlja RTL .

Otvorena su klizišta na Jelsi uz autocestu , na Borlinu, Tušiloviću, Vukmanićkom Cerovcu, a vatrogasci su zatrpani pozivima zbog intervencije radi poplavljenih dvorišta, podruma, kuća, klizišta, te požara.

VIDEO

Bujica odnijela cestu

Čitatelji 24sata poslali su dramatične fotografije u kojima je bujica odnijela asfalt ceste.

Zbog naglog nadiranja vode ima i evakuacija na pojedinim dijelovima grada, u Brodarcima je cestu preplavila voda koja nadire nevjerojatnom snagom i brzinom. Isto je i na cesti u Zadobarju.

Pod vodom je podvožnjak na Ilovcu, brza cesta kod Tifona, kod autobusnog kolodvora skretanje za Dugu Resu, nadvožnjak Rakovac, javlja Radio Mrežnica.

S obzirom na to da ima vozila koja su ostala zarobljena u vodi, vozače se poziva na oprez u vožnji . U Tuškanima je grom udario u drvenu kuću i zapalio je. Na sreću, kuća je bila prazna.

Olujno nevrijeme diljem Hrvatske

Nevrijeme je tijekom jutra zabilježeno i na širem sisačkom području i dijelu zapadne Slavonije . U Požegi su do 10 sati pale 32 litre kiše po kvadratnom metru, a u Topolovcu 31 litra . Grmljavinski pljuskovi su iza 10 sati zahvatili i dio sjeverozapadne Istre.

Nevrijeme je zahvatilo i šire područje općine Sirač, te Daruvara i Grubišnoga Polja . Štete na podrumima obiteljskih kuća su velike, a najteže je u općini Sirač , gdje su oborinske vode s Papuka nanijele na ceste i u kućna dvorišta velike količine šljunka i kamenja.

Glavnina kiša sredinom dana i poslijepodne zahvatit će Posavinu, a obilnijih pljuskova bit će mjestimice i u zaobalju .

Otežano se vozi na autocestama

Autocestom A1 na području Karlovca u oba smjera vozi se otežano, uz mjestimične zastoje te ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog odrona tla na 42. kilometru autoceste A1 u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

HAK apelira na vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića.

Poplava oštetila prugu

Poplava je između željezničkog kolodvora Čačinci i kolodvora Slatina oštetila prugu u duljini oko 200 metara.

Iz tog razloga, pruga je zatvorena između Čačinaca i Slatine, a putnici se na toj relaciji prevoze autobusima, priopćio je HŽ.

Vlak br.702 iz Osijeka za Rijeku i vlak br.703 iz Rijeke za Osijek će znatnije kasniti.

Sve dežurne ekipe su na terenu kako bi se utvrdili razmjeri oštećenja pruge te izvršili svi potrebni radovi na sanaciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana