Obavijesti

Reporteri

Komentari 1

Orkanska bura srušila skelu sa zgrade i u luci bacila kontejner

Orkanska bura srušila skelu sa zgrade i u luci bacila kontejner
5

Bura koja puše Rijekom ne jenjava. Vjetar je išćupao poveći dio skele iz jedne zgrade, a u riječkoj luci je s dizalice bacila jedan od kontejnera. Nitko nije ozlijeđen

VIDEO

Olujna bura koja posljednjih dana hara Rijekom i okolicom, ruši sve pred sobom. U noći na četvrtak je s pročelja stambene zgrade u ulici Ivana Grohovca u samom centru Rijeke, iščupala građevinsku skelu i srušila je na cestu.

- Oko pola noći vratio sam se s posla. Vidio sam da je veliki dio cerade koja je pokrivala skelu bio potrgan. Nakon desetak minuta vjetar je iščupao poveći dio skele iz zida. U strahu da sve skupa ne padne na cestu i automobile koji su bili parkirani u blizini, pozvao sam policiju. Vrlo je brzo došla vučna služba koja je uklonila automobile, no skela je pala prije dolaska policije i vatrogasaca - govori D. L. (24), stanar zgrade. 

Skelu su uklanjali 5 sati

Srušena skela bila je duga 20 i visoka 15 metara. Nakon pada na cestu zakrčila je prometne trake i onemogućila promet. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a i automobili su prošli bez oštećenja. Vatrogasci su skelu uklanjali s ceste do 5 sati, kada je ponovo uspostavljen promet. Osigurali su i skelu s bočne strane zgrade kako se sličan događaj ne bi ponovio.

- Rasklapali su dio po dio skele i uklanjali je s ceste. Bilo je strašno hladno, a vjetar nije prestajao puhati. Radovi na zgradi prekinuti su dok se vrijeme ne smiri, a skela je inače u vlasništvu jedne građevinske tvrtke iz Zagreba - dodaje D. L.

Bura srušila kontejner u riječkoj luci

Olujna bura je u srijedu oko podneva srušila i jedan od kontejnera koji se nalazi na Kontejnerskom terminalu Brajdica u riječkoj luci.

- Čuo sam jak udarac i vidio kontejner koji pada. Zaustavio se na zaštitnoj ogradi koja je pritom uništena u dužini od 20-ak metara. Radnici koji su bili u blizini razbježali su se vidjevši da se kontejner počeo micati uslijed jakih naleta vjetra. Bio je prazan pa nikakav teret nije oštećen - rekao je čitatelj D. P. (32) iz Zagreba koji privremeno radi na Terminalu Brajdica.

Djelatnici Luke Rijeka dizalicom su uklonili kontejner s ograde. 

- Srećom, nitko nije ozlijeđen, ali oprezniji smo sve dok se vrijeme ne smiri, dodaje D. P.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode