Obavijesti

Reporteri

Komentari 83

I Sljeme je zabijelio snijeg, a Rijeku su potopile bujice vode

I Sljeme je zabijelio snijeg, a Rijeku su potopile bujice vode
37

Nevrijeme je u petak oko 11 sati zahvatilo Dubrovnik i okolicu. Vjetar i kiša stvarali su probleme u Zagrebu i Istri. U Rijeci je vjetar lomio stabla, a kiša poplavila ulice...

VIDEO

Snijeg u Delnicama pada od 14 sati. Već su se krovovi zabijelili. Djeca se vesele, rekla nam je Anita Pranjić, čitateljica 24sata koja je u petak snimila prvi snijeg nakon ljeta. Kaže da su nakon kratkih rukava uskočili u čizme te da pahulje padaju kao usred zime. 

Snijeg je u popodnevnim satima zabijelio i zagrebačku goru. Na Sljemenu je temperatura svega jedan stupanj Celzijev.

Vjetar rušio stupove i stabla u Poreču i Rijeci

Jak vjetar srušio je u petak popodne stup u Poreču.

- Pao je kraj čovjeka. Srećom, nije ga ozlijedio - rekao nam je Toni Osmanović, čitatelj 24sata. Jak vjetar rušio je stabla u Rijeci, a kiša je poplavila ulicu u središtu grada. 

- Mjesec dana preuređivali su tu ulicu. Pala je prva kiša i sve je poplavilo - rekao nam je čitatelj 24sata. Gradski autobusi otežano su vozili nekim linijama, a na teren su izašli policajci i vatrogasci, javljaju čitatelji.

I Rijeku je zahvatilo jako nevrijeme. Promet u gradu je zbog velike količine vode koja se slijevala niz ulice bio u potpunom kolapsu.

Zbog jakih naleta vjetra i snijega na autocesti Zagreb - Rijeka prevrnuo se šleper zagrebačkih registracija.

U Gračacu i Gospiću padala tuča

Osim gustog snijega na gradove se oko 17 sati obrušila jaka tuča. Olujni vjetar porušio je i nekoliko stabala. Snježne pahulje zabijelile su i Zavižan, a zbog snijega na kolniku na području Plitvica i Korenice na državnim cestama vrijede zimski uvjeti.

Jak vjetar uzrokovao je kvarove na dalekovodima u okolici Starigrada Paklenice, te su stanovnici područja ostali bez struje. Magistralom od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene smiju voziti samo osobna vozila.

Pijavica zaprijetila kruzeru

Nebo se zacrnilo nad Dubrovnikom. Pijavica se kretala s pučine prema jednom dijelu grada. Kruzer je usidren ispred Dubrovnika. Činilo se da će ga pijavica pogoditi, ali nasreću, skrenula je. Bilo je još nekoliko manjih brodova ali su se sklonili na vrijeme, rekao nam je Goran Kolundžić, jedan od čitatelja 24sata koji je u petak oko 11 sati snimio pijavicu na dubrovačkom primorju. Pijavica je vrludala morem oko 20 minuta, a onda se raspala. Uskoro se razvedrilo.

Brodice u Krčkoj lučici, točnije njih tri potopila je jaka bura koja je na otoku puhala cijelo popodne. Brodice su plutale po moru dok ih radnici nisu izvadili dizalicom.

Snažno nevrijeme zahvatilo je i Istru. U Zagrebu su jak vjetar i kiša napravili probleme prodavačima na tržnici Dolac. 

- Mokar sam do gole kože - rekao nam je čitatelj kojeg je nevrijeme zahvatilo na Dolcu gdje prodaje.

Iz DHMZ-a upozoravaju kako se sredinom dana i poslijepodne mogu očekivati jača kiša, mjestimice i s grmljavinom. U mnogim krajevima očekuje se više od 20 litara, a na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici i više od 40 litara kiše po četvornom metru. U gorju iznad 800 metara poslijepodne je moguć i snijeg, dok bi se u Gorskom kotaru i Lici mogao i kratkotrajno zadržati. 

U Hrvatskom autoklubu spremni su za zimske uvjete koji inače počinju 15. listopada.

Na autocesti A1, na dionici Ogulin-Mala Kapelana intervenciju su izašla dva kamiona opremljena za zimsko održavanje autocesta. Ondje je oko 15 sati počela padati kiša pa su preventivno solili kolnik čija je temperatura 0 stupnjeva.

Zbog olujnog vjetra dionicom autoceste A 6 Rijeka-Delnice smiju prometovati samo osobna vozila, a promet teće otežano i na dionici od tunela Tuhobić do čvora Vrbovsko zbog mjestimične solike na kolniku.

Zabrana je prometa, zbog olujnog vjetra i na dionici Jadranske magistrale (D8)od Bakra do Senja za autobuse na kat, motocikle, kamp prikolice, dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), dok je na Krčkom mostu zabrana prometa za autobuse na kat, motocikle i kamp prikolice (I. skupinu vozila), upozorava HAK.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...