Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

"Slobodno bacajte smeće, jer ionako ćete vi platiti čišćenje”

Belišće se godinama bori sa problemom divljih deponija. Zbog toga je gradonačelnik Zvonko Borić na mjesto divljeg deponija postavio tablu kojim upozorava zagađivače

Čitatelj 24sata
Foto: Čitatelj 24sata
11 komentara

Gradonačelnik Belišća Zvonko Borić već se godinama bori sa problemom divljih gradskih deponija. Kako bi spriječio njihovo nastajanje osigurao je besplatni gradski deponij, osmislio akciju čišćenja "Volimo Belišće, ali čisto"  tijekom koje sve gradske tvrtke rade na čišćenju svog okoliša i grad svakodnevno radi na ekološkoj edukaciji stanovnika. No, unatoč tome, svake godine dobiju bar jedan novi divlji deponij koji moraju očistiti. Zbog toga je na mjestu divljeg deponija postavio zanimljivu tablu. 

- Legalni deponij koji imamo je besplatan i nije mi jasno zašto je ljudima lakše baciti vreće na neku njivu, nego dovesti na deponij. Dovoljno je da samo jedna osoba odbaci nešto i za tjedan dana već imamo hrpu koju moramo očistiti. A za to, naravno, koristimo gradski novac, znači novac građana, umjesto da ga iskoristimo za nešto korisnije. Nema smisla vikati na ljude pa sam se dosjetio kako da im kažem da za čišćenje divljeg deponija koristim njihov novac. Dao sam izraditi tablu na kojoj to i piše! Sad neka oni odluče hoće li baciti smeće na divlji deponij ili ga odvesti na besplatni - kaže gradonačelnik Borić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message