Obavijesti

Savršen spoj - Arena Centar Zagreb i Urbani vrtovi

Savršen spoj - Arena Centar Zagreb i Urbani vrtovi
8

Arena Centar Zagreb, vlasnik Green Mark znaka, prvi je i jedini shopping centar u Republici Hrvatskoj koji na svojoj zelenoj površini ima izgrađene urbane vrtove

Arena Centar Zagreb svoje poslovanje bazira na filozofiji zelenog poslovanja i održivog razvoja. U tom duhu građanima grada Zagreba, Arena Centar je ponudio svoju zelenu površinu na besplatno korištenje. Zaljubljenici u vrtlarstvo na taj način dobili su priliku da usred zagrebačke vreve izgrade zelenu oazu koju će sami obrađivati.

U velikim urbanim sredinama gdje ljudi nemaju privatne okućnice postoji velik interes za uzgojem vlastite hrane. Arena Centar i 24sata prepoznali su tu potrebu i odlučili zainteresiranim građanima omogućiti da dobiju vlastitu zelenu površinu koju će obrađivati i o kojoj će se brinuti.

U sklopu projekta Urbanih vrtova, Arena Centar, ovog je proljeća dvjema obiteljima i Udruzi 3L, koja brine o djeci s posebnim zdravstvenim potrebama, osigurao gredice za sadnju urbanih vrtova. Oduševljeni dobitnici nagradne igre dobili su priliku na zelenim površinama posaditi vlastiti vrt, a Arena Centar je osim besplatnog korištenje zemljišta osigurao i sve što je bilo potrebno za sadnju. Osim potrebnih materijala i sadnica, dobitnici nagradnog natječaja imali su priliku i slušati korisne savjete poznate vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić koja im je pomogla u sadnji njihovih urbanih vrtova.

„Oduševljena sam vrtlarima koji su dobili parcele, mladom obitelji s dva prekrasna sina, studenticom krajobrazne arhitekture i udrugom 3L. Svi su redom izrazito motivirani i sretni što imaju priliku usred grada uzgajati vlastito povrće i začinsko bilje.", rekla je autorica HRT-ove emisije „Vrtlarica“, Kornelija Benyovsky Šoštarić.

Čitav projekt obilježila je i humanitarna akcija predvođena neprofitnom zadrugom Martinov plašt koja skrbi o ranjivim kategorijama društva. Cilj zadruge je poboljšanje uvjeta svakodnevnog života ranjivih skupina, a u skladu s filozofijom zadruge unutar Arena Centra postavljen je i mobilni povrtnjak posebno prilagođen za osobe s invaliditetom, a koji je ujedno namijenjen svim građanima za korištenje na vlastitim balkonima. Tijekom akcije organizirana je i prodaja uskrsnih artikala, a prikupljenim sredstvima izgrađen je mobilni povrtnjak za obitelj Marušić.

S uključivanjem u projekt Urbanih vrtova Arena Centar je nastavio niz ekoloških projekata. Arena Centar je prvi trgovački centar koji koristi električnu energiju iz obnovljivih izvora (ZelEn) te se njegov održivi razvoj temelji na odgovornoj brizi za okoliš i društvo. Arena Centar  je ponosni vlasnik Green Mark znaka, te je bio domaćin  prvog hrvatskog green-tech i green-lifestyle sajma, mjesto održavanja brojnih zelenih akcija i radionica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao