Obavijesti

Show

Komentari 0

Alfi Kabiljo dobitnik posebnog priznanja Zagrebačkog festivala

Alfi Kabiljo dobitnik posebnog priznanja Zagrebačkog festivala
4

Svojom radnom etikom, glazbenim zanosom i neiscrpnom energijom, Alfi je primjer čak i upola mlađim autorima i glazbenicima. Zadovoljstvo je vidjeti ga kako i dalje neumorno radi, kaže Branimir Mihaljević

VIDEO

Skladatelj, producent i aranžer, Alfi Kabiljo, prvi je dobitnik nagrade za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu. Povodom 85 godina života te 60 godina od autorskog debija na festivalu, direkcija Zagrebačkog festivala i Hrvatsko društvo skladatelja odlučili su se za Kabilja kao prvog laureata novoustanovljene nagrade kojom se nagrađuju kontinuitet i izvrsnost autorstva.

Od svog debija 1961. s dvije skladbe, 'Cvrčak i mrav' i 'Pisano u noći', Kabiljo je kao autor na Zagrebačkom festivalu sudjelovao ukupno 33 puta. Unatoč brojnim nagradama i velikim hitovima, njegov odnos s festivalom najviše je obilježila pjesma koja nije osvojila nijednu nagradu, ali je postala pravi evergreen: 'Tvoja zemlja' nastala u suradnji s Dragom Britvićem koju je nezaboravno otpjevao Vice Vukov.

Svestran i istovremeno uspješan na polju klasike, filmske i pop glazbe, Alfi Kabiljo jedan je od naših najznačajnijih i najplodnijih skladatelja te svakako nezaobilazna ličnost tijekom gotovo 70-godišnje povijesti Zagrebačkog festivala. Također, Kabiljo će ove godine obilježiti još jednu značajnu obljetnicu: 50 godina od prve izvedbe mjuzikla 'Jalta, Jalta'.
 
- Svojom radnom etikom, glazbenim zanosom i neiscrpnom energijom, Alfi je primjer čak i upola mlađim autorima i glazbenicima. Pravo je zadovoljstvo vidjeti ga još uvijek aktivnog i znatiželjnog, kako u pauzama teniskih mečeva na svojoj Šalati, i dalje neumorno radi na novim pjesmama i glazbenim projektima. Nije pretjerano reći kako Zagrebački festival svoj status uglednog hrvatskog, pa i regionalnog glazbenog festivala dijelom duguje upravo pjesmama i radu Alfija Kabilja! U ime direkcije festivala, ali i svoje osobno, čestitam Alfiju na ovom priznanju i želim mu još mnogo stvaralački plodnih godina - izjavio je umjetnički direktor festivala, Branimir Mihaljević.

Alfi Kabiljo (82): Sharon Stone htjela je biti dio moje glazbe
Alfi Kabiljo (82): Sharon Stone htjela je biti dio moje glazbe


 
U petak, 7. svibnja u 20 sati, Hrvatska televizija prikazat će posebnu emisiju 'Alfi Kabiljo: Zagrebački festival i ja', dok Hrvatsko društvo skladatelja i UNISON predstavljaju podcast u kojem Alfi Kabiljo, uz brojne anegdote sa Zagrebačkog festivala, otkriva zanimljive epizode iz svoje bogate glazbene karijere.

Kako su izgledali susreti i suradnje s velikim zvijezdama od Tokija do Los Angelesa, u kakvom su odnosu glazba i arhitektura, kako su izgledali počeci elektronske glazbe u Hrvatskoj te u kakvom su mu sjećanju ostala holivudska druženja sa Sharon Stone, pogledajte na linku. Ovogodišnje, 68. izdanje Zagrebačkog festivala pratite u izravnom televizijskom prijenosu u nedjelju, 9. svibnja, od 20 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga