Show

Komentari 16

Alka Vuica: 'U Hrvatskoj zakon ne štiti ni autore, ni glazbenike, ni jezik, to je velika sramota!'

Alka Vuica: 'U Hrvatskoj zakon ne štiti ni autore, ni glazbenike, ni jezik, to je velika sramota!'

Ja sam hedonist i uživam u svemu, glava mi je djetinjasta, ali i dalje sam zaigrana. Treba održavati izgled, ne bi se libila face liftinga, jer kad se baviš ovim poslom, moraš izgledat dobro, ističe Alka

Pjevačica Alka Vuica (59) ne miruje, još krajem prošle godine povukla se u Istru, gdje uživa u odmoru, ali i radu. U nedavnom razgovoru za Story raspričala se o pandemiji, kolegama glazbenicima i pisanju pjesama.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Od kraja prošlog ljeta me baš puknula inspiracija. Povukla sam se u Istru i živjela u kući s mamom skroz izolirana. Puno sam šetala i pisala za druge, ali i sebe. Slala često neke stihove Mariji Mirković, a na meni glazbu, dugo smo prijateljice i suradnice - ispričala je Alka.

Zbog pandemije, ne može nove pjesme odmah na pozornici predstaviti svojoj publici, ali dodaje da se pomirila s time.

- Htjela sam ove godine napraviti spektakl u Areni i  proslaviti svoj 60. rođendan i 40 godina karijere. Rezervirali smo termin, ali smo sve morali otkazati i čekati bolja vremena. Ako stignu... - iskreno će pjevačica.

alka vuica

Smatra da su glazbenici jako pogođeni jer ne mogu zaraditi od koncerata, a niti autorski honorari nisu veliki zbog toga što nisu radili kafići, hoteli niti klubovi od kojih se naplaćuje Zamp.

- Više puta sam razgovarala s raznim političarima kako bi pogurala ideju da se u Saboru izglasa zakon o obaveznom vraćanju glazbe na radijske i televizijske postaje u većem postotku. Kod nas je obavezno 25 posto, dok u Grčkoj 90 posto. Ne štitimo ni autore, ni glazbenike, ni jezik. Sramota - ljutito je ispričala glazbenica.

Dodaje da je u ovoj situaciji s pandemijom i mnogo toga naučila.

- Ljudi u 21. stoljeću su bahati i ne razumiju svoje granice. Bojim se da više nikad neće biti isto. Stvarno nisam mogla niti zamisliti da ćemo tako strahovati jedni za druge i da će biti rijedak blagoslov zagrliti se i poljubiti bez straha - zaključuje Alka.

Fali ti zabave? Klikni na Oriđiđi Videoteku!

Najčitaniji članci