Obavijesti

Show

Komentari 5

ANKETA Ovo su filmovi s najviše Oscara: Koji film ste pogledali?

ANKETA Ovo su filmovi s najviše Oscara: Koji film ste pogledali?
6

Filmovi su su kroz godine zadržali status onih koji su osvojili najviše prestižnih kipića. Svaki od filmova pobjedu je odnio u čak 11 kategorija, a bili su normirani u skoro svakoj kategoriji

VIDEO

U nedjelju, u Los Angelesu se održava dugo očekivana 95. dodjela 'Oscara' na kojoj će, kao i po običaju, prisustvovati mnoga poznata filmska lica koja su obilježila filmsku industriju u protekloj godini. 

Pogledali smo favorite Oscara: 'Bit će sigurno iznenađenja'
Pogledali smo favorite Oscara: 'Bit će sigurno iznenađenja'

Povodom takve važne dodjele nagrada, prisjetit ćemo se filmova koji su osvojili najviše Oscara do sada.

1. Titanic

Ovo je američka epska romansa i film katastrofe iz 1997. godine kojeg je režirao i napisao James Cameron. Bio je nominiran u 14 kategorija od mogućih 17, a pobijedio je u 11 kategorija (film, redatelj, kamera, scenografija, kostimografija, zvuk, zvučni efekti, specijalni efekti, montaža, glazba, pjesma). 

TITANIC

Ekipa koja stoji iza odjela šminke su: Kate Winslet, Gloria Stuart i ostali, a oni su jedini su koji nisu pobijedili u svojim kategorijama, dok Leonardo DiCaprio za glavnu mušku ulogu i James Cameron za originalni scenarij nisu ni nominirani.

Titanik je jedan od najpoznatijih filmova svih vremena čija radnja prati stvarnu tragediju potonuća, tada najvećeg broda u povijesti.

POGLEDAJTE TRAILER:

2. Ben-Hur 

Ovaj američki povijesni epski filmski spektakl iz 1959. godine bio je nominiran u 12 kategorija od tada mogućih 15. Naposljetku je film nagrađen s 11 Oscara, a jedina nagrada koju nisu dobili bila je nagrada za najbolji adaptirani scenarij. Među osvojenim nagradama nalaze se Oscar za najbolji film, redatelja, glavnoga glumca, sporednoga glumca te Oscar za kostimografiju.

BEN HUR

Ovaj film prati radnja nakon što židovskog princa Judu Ben-Hura izda rimski prijatelj i pošalje ga u ropstvo u Jeruzalemu, međutim, on vraća svoju slobodu i kreće po osvetu.

Glavne uloge u filmu imali su Charlton Heston, Jack Hawkins, Haya Harareet, Stephen Boyd i Hugh Griffith.

Ben-Hur držao je rekord po broju osvojenih Oscara sve do 1997. godine, kada ga je dostigao film Titanic.

POGLEDAJTE TRAILER: 

3. Gospodar prstenova: Povratak kralja 

Ovdje govorimo o fantastičnom pustolovnom filmu Petera Jacksona iz 2003. godine koji je temeljen na trećem dijelu knjige J.R.R. Tolkiena Gospodar prstenova.

Film je bio nominiran u 11 od 17 kategorija. Osvojio je svih 11 Oscara za koje je bio nominiran, čime se izjednačio s ostala dva rekordera, filmovima Titanic i Ben-Hur. Između ostalih, osvojio je Oscar za najbolji film kao prvi fantastični film kojem je to pošlo za rukom.

U glavnoj ulozi nastupa Elijah Wood, a radnja prati zlu silu Gospodara Tame Saurona kako se širi u nastojanju da osvoji cijelo Međuzemlje. Frodo i Sam s mukom napreduju kroz Mordor, gdje je sjedište Sauronove moći, a da se porazi Gospodar Tame, treba uništiti ukleti Prsten Moći.

POGLEDAJTE TRAILER:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana
NIŠTA OD POLUFINALA

Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana

Njezine afirmativne poruke i nježan pristup sigurno će nedostajati natjecateljima 'Zvijezde pjevaju', dok će njezinu poziciju između Marija Lipovšeka Battifiace i Marka Tolje zauzet Nikša Bratoš