Show

Komentari 13

Anne je Kirku opraštala nevjere: S 15 godina ljubio je i učiteljicu

Anne je Kirku opraštala nevjere: S 15 godina ljubio je i učiteljicu

Anne je bila najkompliciranija žena koju sam upoznao. Mislim, bio sam velika filmska zvijezda, pozvao sam je na večeru i odbila me, kazao je Kirk jednom prilikom za suprugu Anne

Anne Douglas, supruga pokojnog Kirka Douglasa i pomajka Michaela Douglasa (76), preminula je u četvrtak u Kaliforniji u 103. godini života. Njen život je obilježio brak s proslavljenim glumcem Kirkom, s kojim je provela 65 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Oskarovac Kirk Douglas dvaput se ženio, ali samo za drugu ženu Annu Buydens govorio je da mu je srodna duša. Kirk se 1951. razveo od Diane Dill, s kojom ima sinove Michaela Douglasa (75) i Joela Douglasa (73).

Dvije godine nakon upoznao je Annu dok je Kirk snimao film 'Strast za životom', u kojem je glumio Vincenta van Gogha. 

Nije to bila ljubav na prvi pogled. Njihovi zajednički memoari 'Kirk i Anne' opisali su njihovu ljubav. Kirk je prišao Anni i rekao:  'Hoćeš li sa mnom i prijateljima na večeru u jedan chic restoran?'. Anne mu je odgovorila: 'Ne hvala, idem kući ispeći jaja.' 

Kirku nije 'sjelo' odbijanje, ali je Annu zaposlio kao svoju publicistkinju.

- Bila je najkompliciranija žena koju sam upoznao. Mislim, bio sam velika filmska zvijezda, pozvao sam je na večeru i odbila me - rekao je svojedobno Kirk. 

Ipak, tad su se polako počeli upoznavati, a iz prijateljstva se rodila ljubav. Već u svibnju 1954. par se vjenčao. Brak je trajao sve do Kirkove smrti. U braku su dobili sinove Petera (64) i Erica, koji je preminuo 2004. 

Nije Kirk bio savršen suprug. U memoarima je priznao da je u braku bio nevjeran. Anne je varao s kolegicama Ritom Hayworth i Patriciom Neal te s Christinom Crawford, ali njihova ljubav pobijedila je sve. Uz dvije žene i navedene ljubavnice, Kirk je imao još avantura. Prva veza bila mu je s profesoricom engleskog jezika koju je zvao gospođa Livingston. Ona ga je zavela kad je njemu bilo svega 15 godina. 

Ljubovao je i s Marlene Dietrich, Lindom Darnel, Evelyn Keyes, Marilyn Maxwell, Gene Tierney i Ann Sothern.

Njihova ljubav bila je 'staromodna'. Nije bilo e-mailova, poziva... Slali su si ljubavna pisma.

- Nismo slali e-mailove. To jednostavno nije to. Iako, za stoti rođendan kupila sam mu iPad. Svaku večer imamo ono što zovemo 'zlatni sat', oko 18:30 do 19:15, uglavnom prije večere. Tada uzmemo piće i razgovaramo o onome što se događalo tijekom dana. I danas ima iPad koji sam mu poklonila i oboje na svom iPadu gledamo CNN ili nešto slično, ali ne razgovaramo - rekla je Anne prošle godine.

Anne Buydens cijenjena je filantropkinja i kolekcionarka umjetnosti, a s novcem je bolje raspolagala od Kirka s čime se Kirk svojedobno i složio. Kada je u 70-ima bio na rubu bankrota, upravo je Anne bila ta koja ih je izvukla pametnim ulaganjima.

Najčitaniji članci