Show

Komentari 0

Anthony Hopkins: 'Osjećao sam se krivim i nedostojnim uspjeha pa sam se okrenuo alkoholu...'

Anthony Hopkins: 'Osjećao sam se krivim i nedostojnim uspjeha pa sam se okrenuo alkoholu...'

U mladosti je Anthony puno pio i, kako je sam rekao, krenuo je u katastrofu. Govoreći za Sunday Times, glumac je priznao kako se kaje, ali da neke stvari ne može promijeniti niti poništiti

Glumac Sir Anthony Hopkins (83) priznao je kako se okrenuo alkoholu kada je bio mlađi, jer se osjećao krivim i duboko posramljenim zbog sreće u glumi. Oskarovac je u najnovijem intervjuu za strane medije razmišljao o svojih 45 godina otkako je trijezan. 

U mladosti je Anthony puno pio i, kako je sam rekao, krenuo je u katastrofu. Govoreći za Sunday Times, glumac je priznao kako se kaje, ali da neke stvari ne može promijeniti niti poništiti te da se sa životom treba nastaviti. 

Osvrćući se na početke karijere, Hopkins se prisjetio vremena kada je govorio da je piće za njega 'prekrasan način odjave'. 

- Zato sam to i činio. U sebi sam imao neobične sukobe, nisam se dobro osjećao u svojoj koži. Osjećao sam se krivim i posramljenim, smatrao sam kako nisam dostojan sreće koju sam imao kao glumac - ispričao je Anthony, prenosi Daily Mail

Oskarovac je ranije priznao kako se često napijao 'do smrti', no od 1975. više nije taknuo niti kap alkohola. 

- Kada sam zatražio pomoć i shvatio kako nisam sam, da postoje tisuće ljudi poput mene, svi moji strahovi s počeli nestajati. Bilo je gotovo s opijanjem. Život mi se od tada sam popravio - ispričao je glumac pa dodao:

- Prije 45 godina postavio sam si pitanje želim li živjeti ili umrijeti. Rekao sam da želim živjeti. Odjednom je došlo olakšanje i moj je život bio nevjerojatan.

Anthony je priznao kako još uvijek ima dana kada bi mogao pokleknuti pred porokom, ali ima potrebu da ostane jak. 

- Danas je sutra zbog kojeg ste se jučer toliko brinuli. Nikada nemojte odustajati, samo se nastavite boriti - zaključio je Hopkins. 

Oskarovac je bio dugo godina ovisan o alkoholu i borio se protiv tog poroka. Mnogi su ga kazališni kritičari oštro napadali zbog toga. Nastavio je piti, a rezultat njegove ovisnosti bili su skandali koje je radio za vrijeme i nakon predstava.

Najčitaniji članci