Obavijesti

Show

Komentari 8

Baron Cohen pobjesnio nakon što su reklamirali kanabis likom Borata: 'Ne bih nikad pristao!'

Baron Cohen pobjesnio nakon što su reklamirali kanabis likom Borata: 'Ne bih nikad pristao!'

Komičar kompaniju optužuje se za kršenje autorskih prava i lažno oglašavanje. Njegov odvjetnik pojasnio je i da Sacha ne vjeruje da je kanabis 'zdrav i dobar izbor'

Proslavljeni glumac i komičar Sacha Baron Cohen (49) pokrenuo je pravni postupak protiv američke kompanije koja promovira i prodaje kanabis, a sve nakon što su bez njegove dozvole iskoristili lik Borata u jednoj od svojih službenih reklama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Fiktivni kazahstanski novinar, koji je svojim filmovima osvojio svijet, odlučio je 'pogurati' i tvrtku Solar Therapeutics. Barem se takav dojam stječe nakon što se pogleda sporna reklama, no Baron Cohen je pobjesnio zbog ove zloupotrebe.

U tužbi koju je pokrenuo navodi se da Baron Cohen nikada nije koristio kanabis te kako ne bi reklamirao ovu laku drogu ni za kakav novac. U reklami je to Borat učinio uz pomoć svoje dobro poznate krilatice 'It's Nice!'.

Voli Balkan: U novom Boratu su dvije pjesme Gorana Bregovića
Voli Balkan: U novom Boratu su dvije pjesme Gorana Bregovića

Baron Cohen traži odštetu od najmanje devet milijuna dolara, a kompaniju optužuje za kršenje autorskih prava i lažno oglašavanje. Njegov odvjetnik pojasnio je i da Sacha ne vjeruje da je kanabis 'zdrav i dobar izbor' te nešto pozitivno s čime bi želio biti povezan na bilo koji način. Navodi i da Baron Cohen nikad nije reklamirao niti jedan proizvod s razlogom.