Obavijesti

Show

Komentari 2

Beyonce će ponovno snimati pjesmu 'Heated' nakon što su je kritizirali zbog odabira riječi

Beyonce će ponovno snimati pjesmu 'Heated' nakon što su je kritizirali zbog odabira riječi
10

Iako je u kontekstu njezine pjesme ta riječ imala drugačije značenje, Beyonce je odlučila da će ponovno snimiti tu pjesmu, ali s drugim riječima

Pjevačica Beyonce (40) je nakon šest godina izdala novi album 'Renaissance'. Novi je album najavila fotografijom na kojoj polugola pozira na holografskom konju i oduševila silne obožavatelje. Iako je album neočekivano procurio u javnost dva dana prije službenog izlaska, veliki dio fanova se strpio do službenog datuma kao znak podrške pjevačici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Ubrzo su uslijedile reakcije publike i kritičara. Dio njih je pozitivan ali našle su se i neke zamjerke. Tako je u pjesmi 'Heated' problematična riječ spaz koja se često koristi kako bi se degradiralo osobe koje imaju cerebralnu paralizu.

FILE PHOTO: Singer Beyonce arrives at the 2016 MTV Video Music Awards in New York

Iako je u kontekstu njezine pjesme ta riječ imala drugačije značenje, Beyonce je odlučila da će ponovno snimiti tu pjesmu, ali s drugim riječima. Beyoncein izdavač rekao je za BBC da ove riječi nisu korištene s namjerom da ikoga povrijede te da će riječi zamijeniti, ali nije otkrio kada.

Zbog iste riječi se prije nekoliko tjedana ispričavala i pjevačica Lizzo (34) zbog korištenja te riječi u svojoj pjesmi 'Grrrls'. 

Beyonce objavila prvi TikTok, u njemu se pojavljuje i Cardi B
Beyonce objavila prvi TikTok, u njemu se pojavljuje i Cardi B

Prvi singl s novog albuma, naziva 'Break My Soul', pjevačica je objavila prije nešto više od mjesec dana i tada su ju mnogi prozivali da pjesma zvuči kao da je kopirala neku pjesmu od glazbenice Azealije Banks (31).

- Moja je namjera bila stvoriti sigurno mjesto. Mjesto bez prosuđivanja. Mjesto bez perfekcionizma i pretjeranog razmišljanja. Mjesto za vrištanje, oslobađanje, osjećaj slobode - napisala je Beyonce na svojoj web-stranici o novom albumu. 

Na novom albumu Beyonce je opjevala  21-godišnji odnos nje i suprugom Jay Z-ja (52). Poput stihova 'nitko nije savršen i da 'ne treba prihvaćanje savjeta. Pjevačica je prvi put javno progovorila o nevjeri supruga u albumu 'Lemonade' iz 2016. godine kada u pjesmi 'Sorry' spominje drugu ženu kao ‘Becky s dobrom kosom'.  

Beyonce se u novoj pjesmi ‘Plastic On The Sofa‘ kritički osvrnula na konstantnu medijsku pozornost kojom je izložen odnos nje i Jay Z-ja, stihovima ‘Ne treba nam prihvaćanje svijeta. Prestrogi su prema meni, prestrogi su prema tebi‘.

Pjevačica se na novom albumu dotaknula i skandala iz 2014. godine kada je njezina sestra Solange (36) snimljena kako napada Jay-Z-ja u liftu na Met Gali.

Beyonce polugola sjedi na konju na naslovnici novog albuma: 'Na ovo smo čekali kraljice'
Beyonce polugola sjedi na konju na naslovnici novog albuma: 'Na ovo smo čekali kraljice'

'Mogu li ti predložiti da se ne zaje**vaš s mojom sestrom'  pjeva Beyonce i u još jednoj novoj pjesmi 'Cosy'. 

Renaissance' sadrži 16 pjesama te brojne suradnje i to je prvi album u planiranoj trilogiji, a nastao je tijekom tri godine pandemije.