Show

Komentari 2

Beyonce zabranili zbog seksi koreografije, a GaGa je opasna

Beyonce zabranili zbog seksi koreografije, a GaGa je opasna

Slavne osobe obično se nastoje prikazati u najbolje svjetlu, međutim, ima situacija u kojima ni one nisu nepogriješive. Tako su neke od njih dobile i zabranu ulaska u određene zemlje

Zvijezde često imaju poseban tretman u društvu, ali sav novac i slava svijeta ne znače ništa kada jedna država odluči da nisu dobrodošle. Neke od njih su tako dobile zabranu ulaska u neke zemlje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Beyonce

Pjevačica Beyonce (38) 2007. je morala otkazati koncert u Maleziji nakon što su državljani bili uvrijeđeni njezinom seksi koreografijom. Vlasti su odredile dress code prema kojem izvođačice na pozornici moraju biti pokrivene od ramena do koljena. Zbog nepoštivanja tih pravila Beyonce su zabranili ne samo da održi koncert, nego i ulazak u zemlju. Kasnije je tamo ponovno htjela imati koncert, ali bezuspješno. 

Justin Bieber

Pjevač Justin Bieber (25) ostavio je loš dojam tijekom posjete Kini 2013. i 2014. Ponovno je pokušao tamo imati koncert 2017. na što je dobio odbijenicu iz pekinškog Ureda za kulturu.

- Justin Bieber je nadaren pjevač. Kako bi održali red na kineskom tržištu i pročistili kulturu nastupa, smatramo da nije primjereno odobriti zabavljače lošeg ponašanja - rekli su tada.

Selena Gomez

Iako je Selena Gomez (27) jedna od rijetkih zvijezda koja u svojoj karijeri nema velikih skandala, nepoželjna je u Rusiji i Kini. Ruske vlasti 2016. godine odbile su njen zahtjev za vizu te je morala otkazati dva najavljena koncerta. Državnici ruske vlade navodno su saznali Selenine planove kako će pričati protiv anti-LGBT zakona izglasanog u lipnju iste godine i zato odbili njezin zahtjev za vizu.

Lady Gaga

Lady Gaga (33) je zbog svog ekscentričnog stila omražena u muslimanskim zemljama, a posebno Indoneziji. Pjevačici su 2012. odbili izdati dozvolu za nastup u Jakarti. Političar Salim Alatas upozorio ju je da ne pokušava smisliti načine kako da zabranu zaobiđe i dodao:

- Zaustavit ćemo ju i neće stupiti u našu zemlju. Neka se ne usudi širiti svoju sotonističku vjeru u ovoj zemlji. Njezin stil je vulgaran, njezina previše seksualna i neprimjerena odjeća će uništiti smisao morala naše djece. Ona je vrlo opasna.

Miley Cyrus

Miley Cyrus (26) jedna je od najkontroverznijih zvijezda današnjice. Iako bi pomislili da je njezina zabrana ulaska u Kinu proizašla iz promoviranja korištenja droga ili sličnog, razlog je ipak nešto potpuno drugo. Kineski ministar vanjske politike Yang Jiechi zabranio je Miley ulaz u Kinu zbog fotografije iz 2009.  na kojoj je pjevačica prstima povukla oči kako bi sličila svom prijatelju azijskog podrijetla.  

- Gospođica Cyrus je jasno dala do znanja da nije prijateljica Kine ili bilo koje osobe istočnoazijskog podrijetla. Nemamo interese još više zagađivati umove naše djece njezinim američkim neznanjem - rekao je Jiechi.

Katy Perry

Pjevačica je bila prisiljena otkazati svoj nastup na 'Victoria's Secret' modnoj reviji u Kini 2017. godine nakon što su kineski državnici naslutili da Katy podržava neovisnost Tajvana, odnosno Republike Kine. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

 

Najčitaniji članci