Obavijesti

Show

Komentari 50

Bili smo na setu 'Hell's Kitchen' i probali hranu: Evo što smo jeli

Bili smo na setu 'Hell's Kitchen' i probali hranu: Evo što smo jeli
11

'Hell's Kitchen Hrvatska' najbolji je opis onoga što su gledateljima pripremili profesionalni kuhari. Chef Tom Gretić nimalo ih nije štedio

VIDEO

Uoči emitiranja prve epizode iščekivanog showa “Hell’s Kitchen Hrvatska”, koji je krenuo u srijedu na RTL-u, bili smo pozvani kao “gosti kušači”. Nismo znali što očekivati, no veselila nas je pomisao da isprobamo delicije koje spremaju kuhari pod vodstvom profesionalaca. Ono što nas je ondje dočekalo, malo je reći da nas je iznenadilo, ali svakako je bilo zabavno.

U “paklenu kuhinju” ni kušači ne mogu bez pripreme i postoje jasna pravila ponašanja. Nestrpljivo smo čekali ulazak na set. Iza staklenih vrata pogled odmah pada na profesionalnu kuhinju. Svi su ondje fokusirani na posao, nema filtera niti glume. Pritisak, adrenalin, emocionalni naboj... Sve se to osjetilo u zraku. A od kandidata su se očekivali brzina, vještina i timski rad.

Ivana o ulozi u 'Hell's Kitchen' i kuhanju: 'Čest je osjećaj krivnje, kao da uvijek netko ispašta...'
Ivana o ulozi u 'Hell's Kitchen' i kuhanju: 'Čest je osjećaj krivnje, kao da uvijek netko ispašta...'

- Dobrodošli! Bit ćete podijeljeni u tri skupine i tako ćete ulaziti na set. Prije nego što uđete, zamolio bih vas da ništa ne snimate niti ne fotografirate - upozorio nas je Petar, floor menadžer, zadužen da u studiju prođe sve kako treba, po dispoziciji.

Što su minute odmicale, produkcija se sve više pripremala. Dolazila je do svakog statista kako bi mu pojasnila pravila ponašanja.

- Tijekom snimanja možete razgovarati i komentirati jela, ali ne smijete izlaziti iz prostorije - govorili su iz produkcije.

Postajalo je sve toplije, a statisti sve uzbuđeniji. Na ekranu smo zamijetili kako su kandidati ušli u kuhinju. Pred njima je bila priprema večere u sljedovima. Chef Tom Gretić podijelio je osamnaestero kandidata u plavi i crveni tim te odredio tko će što raditi, a sous chefovi Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec nadgledali su pripremu.

Ljubazno su nas dočekali

Počelo je lupanje loncima i tanjurima, širenje različitih mirisa.

- Dobro nam došli! Izvolite, ovo je vaš stol - ljubazno su nas dočekali šef sale, hostese i konobari.

Smjestio nas je u veliki restoranski prostor, na kojem je radilo 50 ljudi. Sve je bilo spremno za večeru. Stolovi su bili opremljeni diskretnim lampama, ubrusima i priborom za jelo. Odmah smo uočili jelovnik koji se sastojao od četiri slijeda - hladnog i toplog predjela, glavnog jela te deserta. Svaki slijed imao je dvije opcije.

Kandidate u 'Hell's Kitchenu' čeka napeti prvi zadatak: 'Neki će napredovati brže, neki ne...'
Kandidate u 'Hell's Kitchenu' čeka napeti prvi zadatak: 'Neki će napredovati brže, neki ne...'

Za hladno predjelo mogli smo birati između tune tataki, humusa, salikornije, jogurta-mente i roast beefa (pečene govedine ili junetine), grilane cikorije i vinaigrette. Za toplo predjelo nudili su rižoto od cikle, gorgonzole i oraha te štrudlu od krvavice i chutney od jabuke.

Glavno jelo sastojalo se od filea orade, čimule, rissolea od ružmarina, komorača te janjećeg ragua u bilju, prženog batata, paljenog poriluka i chimichurrija s inćunima. Za desert smo, pak, mogli birati između crumblea od jabuke i creme anglaise.

Kandidati iz različitih dijelova Hrvatske - Vinkovaca, Daruvara, Zagreba, Motovuna i Šibenika, koji već imaju iskustva u kulinarstvu, nestrpljivo su čekali naše narudžbe. Na početku je sve teklo savršeno, barem se tako činilo s naše pozicije. Natjecatelji su užurbano rezali povrće, pekli meso i slagali tanjure, koje su odnosili pred chefa Toma Gretića.

Drama, napetosti i prve svađe u prvoj epizodi 'Hell's Kitchena': 'Jako loša kolegica. Katastrofa'
Drama, napetosti i prve svađe u prvoj epizodi 'Hell's Kitchena': 'Jako loša kolegica. Katastrofa'

Njegova funkcija bila je, između ostalog, procijeniti je li jelo dovoljno dobro za goste. Jela su se iznosila svakih 15-20 minuta, pod budnim okom Toma Gretića. Kako smo se bližili glavnom jelu, Gretićev izraz lica postajao je ozbiljniji, a glas stroži. Osjetila se napetost. Suze, tjeskoba, strah. Stres je kandidatima uzrokovao različite emocije.

- Što je bilo? - čulo se Gretićevo deranje iz kuhinje.

Gretić se naljutio

Počeli su se širiti neugodni mirisi zagorenog jela.

- Sramota! Brže van iz kuhinje - ljutito je vikao chef na plavi tim, koji je zatim istjerao iz kuhinje. Gosti su začuđeno gledali. Nisu skidali pogled s kuhinje i kandidata. Primijetili smo kako je Gretić pripremu glavnog jela i deserta prepustio crvenome timu. Svatko je radio na nekoj komponenti, no ni to nije prošlo bez problema.

Nakon nekoliko minuta chef je odlučio izbaciti i crveni tim jer je navodno bio prespor. Nastupila je "drama". Ostali smo bez glavnog jela i deserta. Nadali smo se povratku timova, no chef Gretić čvrsto je, čini se, odlučio kako u njegovoj kuhinji nema mjesta površnosti.

- Nadam se da su vam bila ukusna barem dva slijeda koja ste uspjeli kušati. Nažalost, takve se stvari događaju - pokušali su nas utješiti konobari i chef sale.

'Gladni, ali puni doživljaja'

Najstresnije je bilo kandidatima, koje nakon svake pripreme večere u sljedovima očekuju eliminacije i ispadanje. Bila je to nikad brža večera, koja nije nahranila naša nepca. Ostali smo gladni, no puni doživljaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura
POKAZALA INTERIJER

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura

Voditeljica je prije nekoliko dana otkrila da se seli, a sad je s pratiteljima podijelila kako je uredila prostor. U utorak je imala i problema sa svojim svekrom Mišom Grofom i stanom u Beogradu

Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'
'OVO JE ČUDNO'

Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'

Na ovogodišnjem Eurosongu pobijedili su Nemo, predstavnici Švicarske, a brojni smatraju da to nisu zaslužili
Evo koliko je lani zaradio Jole na feštama: 'Zadovoljan sam, imam kolektiv od osam ljudi'
JOŠKO VOLI RADITI

Evo koliko je lani zaradio Jole na feštama: 'Zadovoljan sam, imam kolektiv od osam ljudi'

Kao i kod većine domaćih izvođača, puno je tu nastupa, fešti i svadbi, što je vidljivo prema njegovu financijskom izvješću