Obavijesti

Show

Komentari 4

Na Petrovićevom pogrebu čule su se samo riječi pjesme 'Fala'

Na Petrovićevom pogrebu čule su se samo riječi pjesme 'Fala'
11

Dvorana zagrebačkog krematorija Mirogoj bila je premala za sve koji su htjeli odati posljednju počast velikom glazbeniku. Od Boška su se oprostili prijatelji i kolege

VIDEO

Nakon komemoracije za Boška Petrovića u Hrvatskom glazbenom zavodu, okupljeni prijatelji i suradnici uputili su se na posljednji ispraćaj velikana jazza na zagrebački krematorij Mirogoj. Dvorana krematorija bila je premala za sve koji su htjeli odati posljednju počast velikom glazbeniku. Pogreb Boška Petrovića okupio je mnoge eminentne hrvatske glazbenike i ljubitelje jazza poput Dubravka Merlića i Željke Ogreste te brojnih drugih.

Mnogi od prisutnih tiho su plakali slušajući jazz koji je svirao u dvorani. Na pogrebu Boška Petrovića nitko nije govorio. Jedine riječi koje su se čule tijekom ispraćaja bile su one pjesme 'Fala' koju su mu otpjevali na kraju.

'Bio je izniman čovjek i talent'

- U letećem cirkusu B.P-a bit će gužva na nebu. Svi ćemo ti doći. Hvala ti na prekrasnim večerima u klubu - riječi su brojnih prijatelja koji su se upisali u knjigu žalosti za Boška Petrovića.

Na komemoraciju u Hrvatskom glazbenom zavodu došao je ministar kulture Jasen Mesić, gradonačenik Zagreba Milan Bandić te brojni uglednici s estrade i glumišta.

- Boško je bio izniman čovjek i izniman talent koji će ostati nezaboravan. Imala sam čast da nastupam s njegovim jazz kvartetom i da pjevam u njegovom klubu - rekla je Nina Badrić.

'Rasipao je dobrotu i svima dao do znanja koliko ih voli i poštuje'

Tereza Kesovija tužnih se očiju opraštala od dragog prijatelja čiji ju je nenadani odlazak jako pogodio.

- On je rasipao svoju dobrotu. Svi smo uvijek voljeli doći u B.P. Club u kojem nas je dočekao njegov topli zagrljaj i širok osmijeh. Uvijek nam je jasno dao do znanja koliko nas voli i poštuje - kazala je potresena Tereza. 

Sanja Doležal kratko je rekla kako je Boško bio pokretačka snaga jazza te da, kad ode netko poput njega, ljudi postanu svjesni da su izgubili jednog pravog velikana. Dok su se glazbenici i brojni prijatelji opraštali od Petrovića, Marin Mavrin, Primož Grašić i Neven Frangeš svirali su omiljenu glazbu pokojnog glazbenika. 

Znao je stvoriti domaću atmosferu

Ministar kulture također je često zalazio u B.P. Club jer je ljubitelj jazz glazbe. 

- Boško je u klubu uvijek znao napraviti domaću atmosferu. Sjećam se da je jednom od gostiju tražio da smisle ime bendu koji je tog trena svirao na pozornici - prisjetio se Jasen Mesić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...