Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Braća Švec razočarana nulom. 'Nije fer i žalit ćemo se na ovo'

Poredak nakon prva dva izazova je sljedeći: obitelj Jarc ima 5 bodova, Hukman također 5, kao i Buza, a obitelj Švec ima 4 boda iz prvog izazova, dok su u zadnjem ostali bez bodova

Foto: RTL
1 komentara

Obitelj Švec bila je najbolja u izvršavanju prvog izazova, a problem je nastao u drugom izazovu, kada su zbog oštećenja kanistra ostali bez ijednog osvojenog boda i time završili na dnu ljestvice. Četiri najbolje obitelji u polufinalu su dočekali još teži zadaci. Obitelj Buza, Hukman, Švec i Jarc trebaju proći ukupno tri polufinalna izazova, čiji se bodovi zbrajaju, a na kraju će dvije ekipa s najslabijim rezultatom otići u eliminator. 

Foto: RTL

U ponedjeljak navečer obitelji su prošle prva dva izazova – 'Svjetlo na kraju tunela' i komplicirani 'Vodotoranj'. U prvom izazovu led su probili Buze za koje je umjesto Patrika zaigrao Vanesin dečko Marko, koji je, prema Šolinim riječima, ispao dostojna zamjena. To je bilo pravo vatreno krštenje, ali Buze su vrlo dobro odradili izazov i završili u roku od 4:17 minuta. Sljedeći su na red došli Hukmani, koji su jedva dočekali izazov pa su ga brzo i završili – 3:53 minute je bilo njihovo vrijeme. Sinovi iz obitelji Jarc očekivano su izvrsno odradili svoj dio izazova, no njihova mama Brigita je imala problema oko nošenja vreća i puzanja po vodovodnoj cijevi te su tu izgubili previše vremena, ali su zato pokazali pravi timski rad.

Foto: RTL

Naime, kako se Brigita nije mogla popeti uz cijev, sin Jakov je ušao u cijev, za njim Jonatan koji ga je držao za noge, a Jonatana je držao sin Janže, koji je bio na vrhu kontejnera te su zajedničkim snagama izvukli mamu i završili izazov za 8:35 minuta. Najbolji rezultat izazova od 3:29 minute imala je obitelj Švec, koja je tako još jednom dokazala svoju snagu i spretnost. Tako je obitelj Švec zaradila 4 boda, Hukman 3, Buza 2 i Jarc samo 1 bod za prvi izazov. 

Foto: RTL

- Prezadovoljni smo prvim izazovom, bilo je jako dobro i mislimo da ćemo imati dobar rezultat. Prošli put smo bili prvi u izazovu, nadamo se da ćemo biti i sada i vjerujemo da ćemo ući u finale - zadovoljno su komentirali Švecovi, a njihovu idilu prekinuo je drugi izazov. 

BRAĆA ŠVEC 'Fittest Family': Isklesana tri mlada brata love polugu zlata

U 'Vodotornju' su se sve obitelji natjecale u isto vrijeme, a svaki član obitelji imao je fiksnu poziciju u tom zahtjevnom zadatku. Jedan je član trebao spustiti s kontejnera 12 kanistara s vodom, zatim ih je drugi trebao prenijeti do grede, treći je trebao s dva kanistra prijeći gredu i zakačiti kanistre za konop koji je četvrti povlačio i slagao kanistre ponovno na drugi kontejner. Na početku izazova Matej nije dobro zakačio kanistar vode za konop pa je pao i napukao. Sutkinja je u tom trenutku Mateju kazala da ne moraju nastaviti izazov jer to znači da će za taj zadatak dobiti nula bodova, no Švecovi su nastavili i do kraja izvršili zadatak. 

Foto: RTL

- Nažalost, kukica se otkačila i kanistar je pao tako nezgodno da se razlomio. Kanistar je oštećen i u ovo izazovu pravilo jasno kaže da bilo kakvo opterećenje kanistra je nula bodova, ne diskvalifikacija, nego nula bodova u ovom izazovu. Imate još jedan izazov u kojem se možete potruditi i biti najbolju, znači još ništa nije gotovo - objasnila je sutkinja. 

Foto: RTL

- Kanistar je pao s male visine i pukao na vrhu, ali nema veze. Mogli smo biti prvi bez problema, Angelo je doslovno trčao na gredi, još sam čekao jer sam raspravljao sa sutkinjom, a da nisam, stigli bismo  ostale - kazao je razočarani Matej, koji se pomirio s gubitkom bodova, baš kao i njihov trener Norbert Žmegač Kunić, koji se nada da će drugi put imati više sreće. 

Foto: RTL

Tako je obitelj Jarc prva završila izazov i osvojila 4 boda, Buze su bili drugi i osvojili 3 boda, Hukmani su dobili 2 boda, unatoč tome što su zadnji završili izazov jer su Švecovi zabilježili prvu nulu. 

Fittest Family RTL | Autor: Maja Bota za RTL Foto: Maja Bota za RTL

Poredak nakon prva dva izazova je sljedeći: obitelj Jarc ima 5 bodova, Hukman također 5, kao i Buza, a obitelj Švec ima 4 boda iz prvog izazova. Obitelji će sutra proći posljednji izazov u polufinalu koji će odrediti koje dvije obitelji idu direktno u finale, a koje dvije odlaze u eliminator.

PRINC HARRY PONOVNO ŠOKIRAO JAVNOST: Jedan njegov zahtjev iznenadio je mnoge

Naši partneri pišu
Message