Obavijesti

Show

Komentari 0

'Čudesne zvijeri i gdje ih naći': Što je o filmu izjavila kritika?

'Čudesne zvijeri i gdje ih naći': Što je o filmu izjavila kritika?
5

Nakon previše dugačkih mjeseci čekanja, 'Čudesne zvijeri i gdje ih naći' dolaze nam u kino dvorane. A da nas film ne bi iznenadio, pogledali smo što su o njemu izjavili kritičari

VIDEO

Ovaj tjedan u kinima će nas dočekati još jedna filmska poslastica. U pitanju je najnoviji film iz svijeta Harryja Pottera, 'Čudesne zvijeri i gdje ih naći'.

A prije nego što je sam film uopće došao u kina, kritičari su dobili priliku pogledati ga i dati svoje ocjene. I kako se čini, dobili smo dostojan nastavak originalnih filmova, posve spreman da pokrene još jednu filmsku franšizu.

- Možda bi moglo biti teško stvoriti heroje koji bi nadmašili one iz originalnog serijala, no kvartet (Newt, Tina, Queenie i Jacob) iz 'Čudesnih zvijeri i gdje ih naći' odlično je obavio posao. Imaju izvrsnu međusobnu kemiju i donose šarm filmu. Redmayne donosi sebi tipičnu sramežljivost, dok je Foglerov blesavi, ali simpatični Jacob lik kojeg će mnogi odmah zavoljeti - Izjavila je kritičarka Erin Whitney sa stranice ScreenCrush.

Njen kolega Peter Bradshaw iz uglednog britanskog časopisa The Guardian bio je još više oduševljen filmom.

- Rowling i Yates su nam dali nevjerojatno dobroćudan i nepretenciozan film, prepun lakoće. Ima scena kad se naručuje 'šaljiva voda'. Ja sam se osjećao kao da sam ju pio - rekao je kritičar.

A sa stranice Uproxx dolazi nam komentar autora Mikea Ryana, koji je i sam priznao da nije čitao niti jednu knjigu o Harryju Potteru, no da mu se film i te kako dopao.

- Film 'Čudesne zvijeri i kako ih naći' mi se podosta dopao. Čak i više nego što sam misli da hoće. Redatelj Yates je, putem scenarija autorice J.K. Rowling, odlično ispričao novu novcatu priču, koja bi svima trebala biti poznata. Tako je film istovremeno postao jedinstven, a opet dobro smješten u svijet Harryja Pottera - napisao je Ryan.

U glavnoj ulozi nastupa Eddie Redmayne, koji glumi kolekcionara magičnih životinja, Newta Scamandera. U ulogama ostalih čarobnjaka naći Colin Farrell, Dan FoglerCarmen EjogoEzra MillerRon PerlmanJon VoightGemma ChanSamantha Morton te Alison Sudol. Sve ih pod redateljskom palicom drži prokušani znalac Harryja Pottera, David Yates, redatelj zadnja četiri filma iz serijala, dok je scenarij napisala sama autorica, J.K. Rowling. Uz taj film, u planu je već i nastavak za serijal.

Čaroliju 'Čudesnih zvijeri i gdje ih naći', u distribuciji Blitza, možete doživjeti i vi od ovog četvrtka, 17.studenog u svim kinima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode