Show

Komentari 15

Dabo: Kršili su mjere, nisu sve uredno prijavili; Organizator: Događaj nismo morali prijaviti

Dabo: Kršili su mjere, nisu sve uredno prijavili; Organizator: Događaj nismo morali prijaviti

S obzirom na neistine koje se šire u medijima od strane gradonačelnika Dabe i Grada Novalje, želim istaknuti da je ‘Awake’ Croatia 2020 bio organiziran u skladu sa svim mjerama HZJZ-a te uredno prijavljen

Činjenica: Prošlog je vikenda na Zrću održan party događaj “Awake”. Činjenica: Mladi su tulumarili bez maski, a nije se, sudeći po fotkama, pazilo na razmak.

POGLEDAJTE VIDEO: Zrće otvorilo svoja vrata

To su, dakle, činjenice koje teško može itko pobiti. E, sad dolazimo do sukoba. Gradonačelnik Novalje Ante Dabo ima svoju stranu priče i svoje činjenice, a organizator festivala svoje. Evo Dabe:

- To što je napravio klub Kalypso s gostovanjem festivala ‘Awake’ i nastupom Paula van Dykea smatram kršenjem mjera i nekorektnim činom prema Novalji i prema destinaciji. Što se tiče klubova koji pripadaju drugim jedinicama lokalne samouprave, za to nisam odgovoran - rekao nam je Dabo misleći pritom na klub Noa na Zrću koji teritorijalno spada pod susjednu, kolanjsku općinu.

Dodao je da je klub 48 sati prije događanja bio dužan to prijaviti civilnoj zaštiti i policiji, ali da nije bio prijavljen niti su poštovali mjere i preporuke. Dabo nam je poslao i priopćenje stožera civilne zaštite grada Novalje za koje kaže da datira od 25. kolovoza.

U njemu, među ostalim, navode: “Nacionalni stožer je obaviješten da se organizatori ne pridržavaju protuepidemijskih mjera, odnosno da nisu postupali sukladno Odluci o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika tijekom trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Organizatori nisu prijavili teritorijalno nadležnoj službi Ravnateljstva civilne zaštite (putem elektroničke pošte županijskog centra 112) obavijest o održavanju okupljanja niti su isto prijavili policijskoj postaji Novalja sukladno Zakonu o javnom okupljanju”.

A što na ove ozbiljne optužbe kaže organizator?

- S obzirom na dezinformacije i neistine koje se šire zadnjih nekoliko dana u medijima od strane gradonačelnika Dabe i Grada Novalje, želim istaknuti da je ‘Awake’ Croatia 2020 bio organiziran u skladu sa svim propisanim mjerama HZJZ-a te uredno prijavljen nadležnim službama Grada Novalje i Općine Kolan. Moram izraziti čuđenje izjavama gospodina Dabe s kojim sam osobno kao jedini organizator pričao u dva navrata te ga obavijestio o broju posjetitelja, kao i svim mjerama koje ćemo poduzeti, koje su, ponavljam, u skladu sa svim preporukama. Gospodin Dabo me na kraju zadnjeg razgovora samo zamolio da pazimo na glasnoću glazbe - kaže Joško Perković, organizator projekta.

Dodaje kako su imali nekoliko inspekcija koje su potvrdile da se sve odvija u skladu s preporukama, kao i da događaj nisu bili dužni prijaviti jer nije riječ o javnom okupljanju, nego o “događaju koji se organizirao u skladu s redovnim radom klubova Kalypso i Noa uz ograničeno radno vrijeme i ograničeni kapacitet”.

- Savjetovao bi gradonačelnika i njegov Stožer da malo bolje pročitaju hrvatske zakone prije nego se idući put počnu razbacivati s kojekakvim priopćenjima. Posebno naglašavam da ne postoji nikakva odluka o zabrani održavanja festivala već je sve ostalo samo u domeni želje gradonačelnika objavljene na službenoj stranici Grada Novalje koja je dostupna online i sada, a jedinu odluku o zabrani rada poslije ponoći, unatoč tome što je stigla u zadnji čas, smo u potpunosti implementirali i ispoštovali. AWAKE Croatia 2020 se po ničemu nije razlikovao od bilo koje druge klupske večeri koja se odvijala ovoga ljeta na plaži Zrće uz suglasnost i blagoslov kako Grada Novalje, tako i Općine Kolan - završava organizator.

Najčitaniji članci