Obavijesti

Show

Komentari 96

Dalićevi dvori: Po Pagu se vozi na skuteru, a smiruje ga more

Dalićevi dvori: Po Pagu se vozi na skuteru, a smiruje ga more
11

SUSJEDI GA OBOŽAVAJU Izborniku će ovo biti drugo ljeto da s obitelji boravi u Novalji na otoku Pagu, a već je osvojio srca susjeda

VIDEO

O njemu imam samo riječi hvale jer uvijek pozdravi i drag je, ali i zgodan, kroz smijeh je rekla Ursula Balaša, prva susjeda trenera hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića (51), od čijeg je brata trener i kupio teren u Novalji na otoku Pagu prije dvije godine.

Moderna dvokatnica s bazenom nalazi se malo izvan samog centra Novalje, u Primorskoj ulici, i prvi je red do mora. Ako je suditi prema susjedima, trener se u gradu odlično snašao jer ga ne prestaju komplimentirati.

- Odgojen je baš onako kako treba. Nema šanse da izađe na dvorište a da ne pozdravi i bar nakratko ne porazgovara s nama. Nikad to nisu neke teške teme, ali popričati s ljudima koji te okružuju je ljudski i on se tog pravila zaista drži - pojasnila je druga Dalićeva susjeda, Dionizija Škunca.

Lokalni stanovnici dodali su kako je cijela obitelj pristojna, ali i pobožna te da im je drago što se izbornik odlučio upravo za nekretninu u Novalji. U kući još nema nikoga, a u dvorištu smo zatekli radnike koji su čistili bazen i uređivali okućnicu. Nisu nam znali reći kad se očekuje Dalićev dolazak na ljetovanje s obitelji.

DALMATINSKI ŠTIH

- Sljedećih nekoliko tjedana sigurno ga neće biti, i to zbog neobjašnjivih razloga - našalili su se radnici, aludirajući na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, gdje se Dalić trenutačno nalazi s reprezentacijom. Vilu je gradio Sandro Allena, a projektirala ju je Vesna Šonje Allena. Ističe da izbornik nije imao neke posebne želje vezane uz izgled kuće, ali je htio da okućnica sadrži palmu i lavandu kako bi imala potpuni dalmatinski štih. Nije htio angažirati osobu koja će umjesto njega razgovarati s izvođačima radova već je sve sam.

- Nikakvih posebnih prohtjeva Zlatko nije imao. Samo je htio da mu dvorište sadrži detalje po kojima je otok Pag poznat, poput lavande. Sve je htio sam dogovarati sa mnom, nije htio imati posrednika ni u čemu što je imalo veze s kućom - rekla je arhitektica Vesna.

Istaknula je da joj je iznimno drago što je izgrađena vila jer je prvotni plan bio gradnja 13 apartmana, što bi samo narušilo ljepotu tog dijela Novalje. Izborniku će ovo biti drugo ljeto da sa suprugom Davorkom i sinovima Tonijem i Brunom ljetuje u Novalji. Često je isticao da su mu djeca najvažnija na svijetu, ali da supruga ima posebno mjesto u obitelji.

- Iako je završila ekonomiju, napustila je posao kako bi nam se posvetila. Nije lako s tri muškarca u kući. Pazila je da izađemo na pravi put. Sačuvala je obitelj uz puno truda i energije - pohvalio je Dalić svoju suprugu, koju zna još od djetinjstva iz Livna, a vjenčali su se 1992. godine.

Playlista za pobjede: Slave uz Milu Kitića, Grdovića i klasiku
Playlista za pobjede: Slave uz Milu Kitića, Grdovića i klasiku

SINU JE POSAO TU...

Oba sina nastoji izvesti na pravi put te im stalno pojašnjava važnost obrazovanja. Sin Bruno studira menadžment na američkom fakultetu u Zagrebu, dok je Toni završio informatiku, a hobi mu je glazba, pa ga se često može vidjeti kao DJ-ja u noćnom klubu na plaži Zrće na otoku Pagu.

- Bio je uspješan u glazbi i prije nego što mu je otac postao izbornik. Mislim da je to važno naglasiti jer je potrebno ukloniti bilo kakve primisli da ga je otac ‘pogurao’ u ovim počecima njegove karijere - rekli su djelatnici noćnoga kluba. Otac i majka ga u potpunosti podržavaju u svemu što radi, a izbornik je jednom prilikom istaknuo i kako su ga lani došli poslušati iako to nije njihov stil glazbe.

'Ako Perišić da ono što može i zna, ja se ne bojim nikoga...'
'Ako Perišić da ono što može i zna, ja se ne bojim nikoga...'

Osim kuće u Novalji, izbornik ima i vikendicu u Varaždinu, u koju ode zbog zelenila, u kojem neopisivo uživa. Zlatkov kum, bivši nogometni sudac Edi Šunjić (53), koji ga poznaje još iz tinejdžerskih dana, kaže kako se Zlatko uopće nije promijenio.

World Cup 2018 - Argentina - Croatia

- Ostao je onaj isti Zlatko kojeg sam upoznao s 15 godina. Ne pije, ne puši, vjernik je, živi za obitelj. Diskretan je i samozatajan, ali se teško probijao kroz život koji ga nije mazio. Ipak, uspjeh ga nije nimalo promijenio - priča Šunjić, koji je prvi saznao da je Zlatku ponuđena izbornička pozicija. Dodaje da je siguran da izbornik nije nimalo dvojio oko odluke jer je možda mogao odbiti milijunske ponude, ali ne i reprezentaciju.

Halo, klupa! Čujemo li se? Naš izbornik ima čovjeka na tribini
Halo, klupa! Čujemo li se? Naš izbornik ima čovjeka na tribini
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'
NISU SE MOGLI KONCENTRIRATI

Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'

Jennifer je nosila bijelu majicu, a čini se da ispod nje nije bilo grudnjaka, što su svi odmah primijetili...