Obavijesti

Show

Komentari 64

Ekspert Boris iz 'Braka na prvu' otkriva: 'Pretpostavljao sam da će Edin i Sanela prekinuti vezu'

Ekspert Boris iz 'Braka na prvu' otkriva: 'Pretpostavljao sam da će Edin i Sanela prekinuti vezu'
9

Ekspert Boris Blažinić prokomentirao je odnose parova iz 'Braka na prvu' nakon emisije. Edin je Saneli, smatra, u pravom trenutku je bio 'spasitelj' i pružio joj sigurnost, no za održivu vezu je potrebno puno više od toga

VIDEO

Poznatog profesora psihologije i sudskog vještaka za psihologiju Borisa Blažinića gledali smo u ulozi eksperta u posljednje dvije sezone sociološkog eksperimenta "Brak na prvu".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jasmin iz 'Braka na prvu' zapjevao 00:59

Boris je zajedno sa stručnjakinjama Ivom Stasiow i Sanelom Kovačević Nelly ove godine uspješno spojio jedan televizijski par - Andreu Golubić (39) i Mislava Pajdakovića (41).

- Fizička privlačnost, strast, slaganje karaktera i emocije radosti koju dijele - u njihovom slučaju se sve to poklopilo.  Lako je uočiti ključne karakteristike ovog odnosa u kojem su partneri jako sličnog tipa osobnosti: visoka energija, spontanost, avantura i zabava te interes za bilo što novo ili što obećava otvaranje novih mogućnosti. Kako su oboje vrlo svjesni, zreli i dobro uravnoteženi, postoji vrijedna radost i osjećaj obilja koji prožima njihov odnos i koji se širi na sve oko njih.  Oni su promišljeni, osjetljivi, idealisti, gostoljubivi i velikodušni. Takav par su druželjubivi i neobično dobro društvo za druge koliko i jedno za drugog -  objasnio je Boris.

Međutim, nije mogao reći isto i za uvjerljivo najzanimljiviji par ove sezone - Sanelu Novljaković (38) i Edina Bešića (33). Naime, Edinu i Saneli eksperti su u početku dodijelili druge partnere, no kasnije su im dopustili da se vrate u show kao novi par.

Unatoč zarukama i velikoj ljubavi na malim ekranima, njihova je veza potrajala svega šest mjeseci. Zanimalo nas je li Boris očekivao ovakav ishod, pa zato nije ni spojio Sanelu i Edina.

- Nisam očekivao, ali sam pretpostavljao. Oni su se povezali na način da je Edin Saneli dao ono njoj toliko potrebno - sigurnost, pažnju i zaštitu i u pravom trenutku je bio njen 'spasitelj'. Međutim za održivu vezu je potrebno puno više od toga.  Ljudi ulaze u 'ljubavni supermarket' zbog potreba, ali najčešće 'kupuju' ono što je odraz njihovih želja i krivog očekivanja - uvjeren je Blažinić.

Upravo su kriva očekivanja dovela do njihovog prekida, a ne to što su 'preslični', tvrdi ekspert.

- Nije problem „sličnost“ već ne iskomunicirana očekivanja što dovodi do razočarenja, emocionalnih povreda, frustracije koja se preljeva kroz ljutnju i tugu. Tipovi osobnosti Sanele i Edina su na mnogo načina slični, no često se međusobno pogrešno identificiraju. Oboje su izuzetno vrijedni radnici, savjesni, ozbiljno nastrojeni i imaju snažan osjećaj dužnosti i časti. Edin u vezu unosi osjećaj razuma,a Sanela donosi toplinu, više emocionalne osjetljivosti i dostupnosti, velikodušnosti i razigranosti. Ove kvalitete su privlačne za drugoga i mogu ovaj par učiniti dinamičnim, a opet vrlo stabilnim timom, pod uvjetom da su njihova temeljna uvjerenja usklađena - objasnio je.

- Potencijalni problemi ili problemi nastaju kako se napetost u vezi povećava, a Edin potom postaje kritičniji. Kad Edin počne osjećati da se Sanela ne trudi dovoljno ili da nije dovoljno ozbiljna, to u njemu stvara nesigurnost. Kako postaje napetije, Sanela postaje sve više emocionalno reaktivna, zabrinuta i nesigurna i zbog toga počinje sumnjati u budućnost veze - smatra Boris.

Sanela iz 'Braka na prvu' nije vratila Edinu prsten: 'Nije ga tražio nazad, riskantno je slati'
Sanela iz 'Braka na prvu' nije vratila Edinu prsten: 'Nije ga tražio nazad, riskantno je slati'

Komentirao je i Sanelinu naglu promjenu u ponašanju, koja je iznenadila mnoge gledatelje.

- Sanela često traži podršku i zaštitu od drugih te promatra i testira druge. Poslušna je autoritetu, ali i vrlo sumnjičava. Ponekad emocije osjeća i izražava u krajnostima pa tako može zbog stresne situacije promijeniti svoje ponašanje i suočiti se i ići prema onome čega se boji kako bi to prevladala. Tada ne vjeruje drugima i tada će djelovati snažno, moćno i autoritativno - zaključio je Blažinić.

POGLEDAJTE ULETE U INBOX SPLITSKE VAMPIRICE OLJE:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin