Obavijesti

Show

Komentari 4

Eric se sprema pokoriti scenu: 'Nastup na Dori dokaz je da sam na pravom glazbenom putu...'

Eric se sprema pokoriti scenu: 'Nastup na Dori dokaz je da sam na pravom glazbenom putu...'
4

Slobodno vrijeme provodim u društvu s prijatelja, obitelji ili uz nogomet i videoigre. Naravno, volim i otkrivati nove pjesme i izvođače na digitalnim glazbenim servisima i radijskim postajama

VIDEO

Mladog glazbenika Erica (20) šira javnost upoznat će na ovogodišnjoj Dori na kojoj će predstaviti autorsku pjesmu 'Reci mi'. Ovaj svestrani kantautor, vokalist i producent iza sebe ima autorski HR Top 40 singl, a najavio je i debitantski album koji izlazi u travnju. Pa upoznajte Erica...

POGLEDAJTE VIDEO: 

 

Pokretanje videa...

Nina Kraljić u 24 pitanja! 13:32

Kako je došlo do ideje da sudjelujete na ovogodišnjoj Dori? 

U Opatiji ću se predstaviti singlom 'Reci mi', koji je nastao prošle godine tijekom prve 'karantene'. Proces njenog kreiranja bio je vrlo spontan, nisam tada razmišljao da će to biti pjesma s kojom bih mogao sudjelovati na Dori. Odlučio sam se prijaviti na zadnji dan natječaja, na moje veliko oduševljenje pjesma je bila jedna od 14 odabranih od ukupno 140 prijavljenih.

Što očekujete? Kako su tekle pripreme?

Jako sam zadovoljan pripremama. Za mene je veliki uspjeh već to što ću nastupati na Dori s pjesmom koju sam napisao i producirao, a od natjecanja očekujem da će biti jedno pozitivno iskustvo za mene kao kantautora i glazbenika. Nadam se da će se publici svidjeti moja pjesma. Mislim da je pamtljiva i da ima plesnu energiju, s nestrpljenjem očekujem 13. veljače kad ću je predstaviti u Opatiji. 

Pjevate pjesmu koja je na hrvatskom jeziku. Smatrate li to prednošću ili? 

Želio sam sudjelovati s pjesmom na hrvatskom jeziku. Napisao sam i englesku verziju naziva 'Tell me', a publika će je imati priliku prvi put poslušati već 14. veljače, kad će biti dostupna za slušanje na digitalnim glazbenim servisima, a naći će se i na albumu.

Koliko ste vremena posvetili modnoj kombinaciji? Scenskom nastupu? 

Vjerujem da je bitno da svi vizualni elementi budu u skladu s atmosferom pjesme, osobito scenski nastup. Kad sam se krenuo s pripremama za Doru bio mi je cilj da postignem taj sklad pa sam uložio puno truda i vremena. 

Hrvatska posljednjih godina nije ostvarila značajni plasman na Eurosongu? Smatrate li da s pjesmom 'Reci mi' možete promijeniti situaciju? Naravno, ako prvo pobijedite na Dori. 

Pjesmu 'Reci mi' bih opisao kao pjesmu koja nije klasična eurovizijska pa mislim da bi se zbog toga mogla istaknuti, ukoliko se dogodi da budem odabran kao predstavnik Hrvatske na Euroviziji. Veliki sam obožavatelj Dore i Eurovizije pa bi mi shodno tome bila ogromna čast da dobijem tu priliku.

Kako provodite slobodno vrijeme? Imate li ga uopće? 

Provodim ga u društvu s prijatelja , obitelji ili uz nogomet i videoigre. Naravno, volim i otkrivati nove pjesme i izvođače na digitalnim glazbenim servisima i radijskim postajama.

'Osjećam pritisak prije nastupa jer me većina povezuje s tatom'
'Osjećam pritisak prije nastupa jer me većina povezuje s tatom'

Kako su reagirali prijatelji i obitelj kada su čuli Vašu novu pjesmu? 

Komentari su bili pozitivni, što mi je izrazito drago s obzirom na to da sam pjesmu napisao, snimio i producirao sam. Baš kao i većinu pjesama s mog albuma “I Am Eric” koji će izaći u travnju ove godine. 

Damir Kedžo nije otišao na Doru iako je pobijedio. Kako gledate na tu situaciju? 

Vjerujem da oni koji su prethodne godine bili odabrani za sudjelovanje na Eurosongu nisu ostali ravnodušni na vijest da će se natjecanje otkazati. Za mene kao izvođača najljepši je doživljaj kad nastupam pred publikom i mogu se suosjećati s time da glazbenici zbog okolnosti nisu mogli predstaviti nastup za koji su se pripremali. Nedostaju mi glazbena događanja i nadam se da će se pandemija što prije privesti kraju.

Tko Vam je uzor na domaćoj sceni? Priželjkujete neki duet? 

Volio bih snimiti duet s Ivanom Kindl, koju smatram jednom od najboljih hrvatskih vokalistica. Ne bih mogao izdvojiti konkretnog uzora, s obzirom da imamo brojna talentirana imena. Želja mi je da svojom glazbom i sam doprinesem domaćoj sceni, a nastup na Dori potvrda mi je da sam na dobrom putu. 

Prijavi se na Videostar, postani TikTok zvijezda i osvoji nagrade vrijedne 130.000 kuna! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju